fbpx

Sony koopt Spider-Man studio Insomniac Games

Sony heeft via Twitter bekendgemaakt dat het Insomniac Games officieel heeft ingelijfd. Insomniac Games wordt first party ontwikkelaar van Sony, wat betekent dat alle toekomstige games van de studio exclusief op PlayStation zullen verschijnen.

Insomniac Games is trouwens een ouwe rot in het vak. De Californiërs hebben niet alleen de kaskraker Spider-Man gemaakt, maar in ook Ratchet and Clank en de Resistance-reeks. De studio mag zich nu voegen bij de andere Worldwide Studio’s van Sony. Dat zijn er nu veertien, met onder andere ook Naughty Dog (Uncharted), Guerrilla Games (Killzone, Horizon) en Santa Monica Studios (God of War).


Welke game de studio nu aan het ontwikkelen is, weten we niet. Oprichter van de studio Ted Price liet wel optekenen dat deze samenwerking alvast geen slecht nieuws is voor hun portfolio: “Het geeft Insomniac nog meer kansen om de visie van de studio waar te maken en indruk te maken op het leven van mensen. We genieten van de speciale band die we met PlayStation hebben en Marvel’s Spider-Man was de bevestiging daarvan. We hebben zin in de volgende stap, maar het meest kijken we uit naar de nieuwe ervaringen die we naar onze fans kunnen brengen.”

Zei daar iemand Spider-Man 2?

Een reactie achterlaten