fbpx

Sony dient patent in voor nieuw Replay systeem op PS5

PS5

Er worden dagelijks patenten geregistreerd die nooit het levenslicht zien, maar het nieuwste patent van Sony kan een handige praktische toepassing hebben. Het document beschrijft namelijk een Replay systeem, waarbij spelers de optie hebben om games vanaf een specifiek punt te herspelen.

Zoals Exputer ontdekte, is het patent vooral ontworpen met streamers in het achterhoofd. Het patent heet ‘content streaming with gameplay launch’ en laat spelers toe specifieke momenten in games te spelen, streamen of herspelen.


Dat maakt het mogelijk om coole boss fights, vette actiescènes of leuke cutscenes opnieuw te beleven, zonder de game helemaal opnieuw te hoeven spelen. Toegegeven, vroeger bewaarde je simpelweg een manuele save, maar nu veel games overgestapt zijn op autosaves, is dat niet meer evident.

Met dit systeem kan elke ontwikkelaar gemakkelijk trigger points gaan toevoegen aan zijn game. Eenmaal de speler zo’n trigger point activeert, kan je de game verder spelen vanaf dat specifieke segment. Een ideale toevoeging voor streamers, lijkt ons.

Cool is dat je trigger points, zoals de huidige ‘resume activity’ feature, vanuit het hoofdmenu van de PS5 kan opstarten. De badass River Battle in Marvel’s Spider-Man 2 nog eens spelen? Of een paar epische boss fights in Final Fantasy XVI? Geweldig, toch?

Al hopen wij dat Sony ook een beperking invoert om spoilers te vermijden. Bijvoorbeeld dat enkel spelers die de game hebben uitgespeeld, de trigger points kunnen activeren.

Wat denk jij? Handig systeem of niet?

Een reactie achterlaten