fbpx

‘Sony blokkeerde cross-platform personages voor Destiny 2’

Destiny 2

Dat Sony absoluut niets moet hebben van cross-platform play, mag duidelijk zijn na het nieuwste gerucht over de uitgever. Zo zou Sony transfers van bestaande personages in Destiny 2 geblokkeerd hebben toen de game ook voor pc verscheen. Althans als we de uitspraken van Jason Schreier in de nieuwste Kotaku Splitscreen podcast mogen geloven.

PC-gamers konden nooit aan de slag met Destiny. Toen Actvision bekend maakte dat de sequel naar pc zou komen, waren de fans gelukkig. Al duurde dat niet lang. De release van de pc-versie van Destiny 2 liet namelijk langer op zich wachten dan de console-versies. Verscheidene gamers die Destiny 2 al kochten voor PS4, hadden vanzelfsprekend al uren doorgebracht met hun personage. De hoop om dat personage over te zetten naar pc, was dan ook groot.


Helaas werd die hoop snel de kop ingedrukt. Sony blokkeerde namelijk elke poging om personages van de PS4-versie naar de pc-versie te brengen. Zelfs ontwikkelaar Bungie heeft onderhandeld met Sony om de feature te integreren, maar Sony moest er niets van weten. De uitgever wilde namelijk dat Destiny 2 met de PS4 geassocieerd werd.

Een rotstreek van Sony, al is het niet de eerste keer dat de uitgever zijn afgunst voor cross-platform play etaleert. Tot nu hebben enkel populaire online games, zoals Fortnite en Rocket League, cross-platform play. Kleinere titels blijven echter in de kou staan. Hopelijk stelt Sony binnenkort zijn mening een beetje bij.

Een reactie achterlaten