fbpx

Sony belooft beterschap voor nijpend PS5-tekort

PS5

Er komt volgens Sony binnenkort verandering aan het nijpend PS5-tekort. Sony heeft genoeg componenten kunnen bestellen om nog dit fiscaal jaar 12 miljoen PS5-consoles te maken. Daarmee kan de uitgever zijn verkooptarget voor 2021 bereiken.

Sony maakte het nieuws bekend tijdens een financiële presentatie. Dankzij de aankomende levering van semiconductoren, kan de uitgever zijn doelstelling van 14,8 miljoen verkochte PS5-consoles voor dit fiscale jaar bereiken. Als de uitgever die doelstelling haalt, heeft Sony in totaal zo’n 22,6 miljoen consoles verkocht tegen eind maart 2022.


Of dat lukt, valt nog te zien. Momenteel heeft Sony zo’n 10,1 miljoen PS5-consoles verkocht. De productie zal dus nog stevig opgedreven moeten worden. Een goede zaak is wel dat de PlayStation 5 volgens Sony niet meer met verlies over de toonbank gaat. Ook de digitale editie zal binnenkort niet meer met verlies verkocht worden, dankzij de toenemende hardware sales van headphones en accessoires.

Goede vooruitzichten dus, maar reken er niet op dat je volgende week al gemakkelijk een PlayStation 5 online kan scoren. Nadat de halfgeleiders geleverd zijn, moeten alle consoles immers ook geassembleerd worden. En dat productieproces, inclusief distributie neemt een tijdje in beslag.

Bovendien zitten veel retailers nog met ellenlange wachtlijsten van klanten die sinds november zitten te wachten op hun bestelde console. Begin 2022 dan maar?

REACTIES (1)

Een reactie achterlaten