fbpx

Sony bant PSN-user na 8 jaar omwille van zijn gebruikersnaam

Sony volgt al jarenlang strikt zijn regels op rond gebruikersnamen voor het PlayStation Network. Bij de overschakeling van PS3 naar PS4 zijn er verschillende accounts zelfs een halt toegeroepen. Deze keer is er een zeer merkwaardige overtreding gebeurd. Na acht jaar gamen werd het account van een gebruiker verwijderd omwille van de nickname.

Het verhaal werd gedeeld door tiago28peixoto op Reddit. In zijn bericht haalt hij aan dat PlayStation hem simpelweg een mail stuurde met daarin het bericht dat zijn account permanent verbannen is van het online netwerk. Omdat hij graag de specifieke reden wilde weten, belde hij naar PlayStation Support. Zij vertelden hem dat de accountnaam ‘KingMADAFAKA’ in strijd is met de gedragscode.


Op zich begrijpt de PSN-gebruiker de drastische maatregel want hij vindt het zelf een belachelijke naam. Hij koos die toen hij twaalf jaar oud was en wenst al jaren om die te wijzigen. Toch vindt hij het overdreven dat er pas na acht jaar een sanctie komt. Dat de Sony-medewerker hem niet toelaat de naam te wijzigen zorgde voor nog meer frustratie, want nu heeft hij geen toegang meer tot al zijn aankopen en trofeeën.

Op Reddit kreeg hij al meer dan 1530 reacties. Heel wat gebruikers steunen hem, sommigen geven zelfs aan dat PlayStation de gebruikersnaam voor hen aanpaste na telefonisch contact. Het is dan ook onbegrijpelijk waarom de medewerker hem niet wilde helpen. 

Het voorval bewijst nog maar eens waarom het wijzigen van een PSN-nickname toch een handige feature zou zijn voor het PlayStation Network. Onlangs voerde PlayStation zelf nog een onderzoek om te zien of er vraag is naar de functie.

 

Een reactie achterlaten