fbpx

Sonic The Hedgehog breekt records in de box office

Sonic The Hedgehog breekt records in de box office. Althans wat live-action adaptaties van videogames betreft. De film bracht al 57 miljoen dollar op en doet het daarmee beter dan Detective Pikachu. Say what?

Ter vergelijking: Detective Pikachu haalde 54.3 miljoen dollar binnen tijdens het openingsweekend. Sonic deed het trouwens niet alleen beter in het openingsweekend, maar ook op zijn eerste dag. De film verkocht 21 miljoen dollar aan tickets ten opzichte van de 20,5 miljoen dollar van Detective Pikachu.


Nog frappanter is dat Sonic The Hedgehog voor het beste openingsweekend van Paramount Pictures zorgde sinds Mission Impossible: Fallout in de zomer van 2018. Dat de blauwe egel nog steeds populair is, mag duidelijk zijn.

Natuurlijk ging de bal al aan het rollen toen de eerste trailer van de film verscheen. De Sonic in die video was zo’n misbaksel dat we er nog steeds nachtmerries van hebben. Toch kunnen we niet ontkennen dat die trailer voor de nodige reclame zorgde, want het ging de hele wereld rond. En slechte reclame is ook reclame.

Gelukkig nam Paramount de kritiek ter harte en werd de film uitgesteld om Sonic een nieuw design te bezorgen.

Wie twijfelt of-ie de film wil zien, hierboven nog eens de trailer!

Een reactie achterlaten