fbpx

Sonic Mania

Hebben we op di moment echt niet nodig: de zoveelste Sonic-afzetterij die het origineel nog eens goed te kakken zet. Maar de obligate test voor we het schijfje naar de prullenbak verwezen, draaide helemaal anders uit. Plezier! Lachen! EN zelfs wat nostalgische vlinders in de onderbuik. Sonic Mania is allesbehalve een miskleun, zowaar een van de sterkste Sonic-games remasters ooit gemaakt.

De snelheidsduivel keert terug in zijn retro-glorie, compleet met 16 bit-look en soundtrack van weleer. De opzet is eenvoudig: je doorkruist twaalf platformwerelden en moet het obstakelparcours zien te overleven. Er zijn acht bekende levels uit de oude Sonic-games, geremixte klassiekers zeg maar zoals de befaamde Green Hill-zone. Ernaast krijg je nog vier nieuwe levels die de makers in dezelfde oldschool-stijl hebben vormgegeven. En dan maar kiezen met welk personage je de vernedering aangaat: de supersnelle Sonic, de dubbelstaartige Tails of klimkampioen Knuckles?

Welke held je ook kiest, de moeilijkheidsgraad is er ook een van de nineties: onverbiddelijk. Sterf je vaak? Dan is het game over en moet je een paar levels opnieuw proberen. Best frustrerend, al slagen de makers erin te balanceren op het randje van ‘uitdagend moeilijk’ waarbij je net niet je controller door je 4K tv wil gooien. Ook de eindbazen dragen bij tot dat gevoel: na veel trial and error moet je wel een strategie uitdokteren eer je Dr. Robotnik en zijn robothulpjes de grond in kan boren.

Moet jij, millennial met bijna geen tijd meer om te gamen, deze in huis halen? Ja. Omdat je hier al sinds de eeuwwisseling zit op te wachten. Dat old school 2D-platformen, die knappe leveldesigns, die retrosaus die naar meer smaakt? Niet twijfelen, gewoon meteen de verzameleditie met aweosme Sonic figurine bestellen. Het zal je niet berouwen.

[thb_gap height=”30″]
8.0
  • een goeie Sonic!
  • vette nieuwe levels
  • goeie prijs
  • tandenbijtend moeilijk

BESLUIT

Een reactie achterlaten