fbpx

Sommige PS5-consoles vertonen zwarte vlekken na potje gamen

PS5 zwarte vlekken

Alsof de coil whine uit de power supply unit van de PS5 nog niet genoeg was, vertonen sommige toestellen nu ook zwarte vlekken. Zo klagen enkele gebruikers op Reddit over vuile faceplates. En dat na slechts één gamesessie. Is de verkleuring het gevolg van een koelingsprobleem?

Op Reddit zijn verschillende foto’s opgedoken van het euvel. Zo zijn er duidelijk vuile vlekken op de faceplate van de PS5 te zien Sommige gebruikers kregen de vlekken weg met een natte doek, bij anderen is het probleem niet zo simpel opgelost. Hier en daar wordt gevreesd dat de verkleuring het gevolg is van een hitteprobleem.


Toch hebben enkele Redditors een eigen verklaring gevonden. Zo vertelt één gebruiker dat-ie een geurkaars had branden in de ruimte waar zijn PS5 stond. Later die avond vertoonde zijn PS5 vlekken. Een andere gebruiker reageerde dat-ie exact hetzelfde ervaarde in dezelfde situatie. Uiteraard klinkt dat verhaal wat bizar, maar je kan dus best geen kaarsen laten branden in de buurt van je PlayStation 5. Getuige daarvan de faceplates hieronder.

PS5 1

PS5 3PS5 2

Een reactie achterlaten