fbpx

Bedenker van Silent Hill lost details over nieuwe horrorgame

In een video van Bokeh Game Studios, de nieuwe studio van Silent-bedenker Keiichiro Toyama, heeft de ontwikkelaar een paar nieuwe details gelost over zijn aankomende horrorgame. Toyama, die ook werkte aan PlayStation-exclusive Gravity Rush, deelt daarmee ook een paar belangrijke aspecten van eigen visie voor de game.

Toyame richtte Bokeh Games Studios vooral op om games in zijn eigen stijl te blijven maken. En dus niet zozeer om een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Zijn eerste game met Bokeh wordt dan ook een horrorgame, geïnspireerd door wat hij Death Games noemt. Dat is een thema dat vooral in anime sterk aanwezig is volgens de man.


De horrorgame wordt dus niet per se een game die speler angst aanjaagt met schrikwekkende taferelen. Maar eentje die gewone personages in een brute, nieuwe realiteit plaatst. Het alledaagse leven wordt voor deze personages verstoord, worden ze gedwongen worden om met die nieuwe situatie om te gaan. Dat levert volgens de man niet alleen emotionele spanning op, maar ook drama en actie. Natuurlijk zullen er horror-elementen aanwezig zijn, maar spelers moeten volgens Toyama een game ook graag spelen. En dus niet alleen opgeschrikt worden.

De video hierboven bevat al enkele coole concepttekeningen en gaat ook dieper in op Toyama’s interesses zelf. Wij zijn alvast benieuwd naar zijn visie op horror. En als we het juist begrepen hebben, klinkt het een beetje zoals de anime Mirai Nikki.

Een reactie achterlaten