fbpx

Shitload aan info over Devil May Cry V gelekt

Devil May Cry 5 Capcom

Het is al een tijdje geleden dat we nog iets gehoord hebben van Devil May Cry. Na de reboot DmC: Devil May Cry werd het heel stil rond de reeks. Tot nu, want op het gameforum ResetEra, opgericht door een paar oude rotten van NeoGAF, verscheen een post met een gigantisch lek over Devil May Cry V.

Momenteel zou de game al twee jaar bij Capcom in ontwikkeling zijn. Aan het roer van het project staat de bedenker van de reeks Hideaki Itsuno. Zijn team heeft ook aan de vorige games en zelfs Dragon’s Dogma gewerkt. Verwacht opnieuw geschifte cutscenes, want Yuji Shimomura (Devil may Cry 3, 4 en Bayonetta) verzorgt opnieuw de tussenfilmpjes.


Volgens de post op ResetEra staat de game momenteel gepland voor het fiscale jaar van 2019. Dat wil zeggen dat-ie kan verschijnen tussen april 2018 en maart 2019. Er zou ook al een trailer zijn – van 1:50 minuten – die verschillende personages introduceert in een setting die veel weg heeft van Fortuna uit Devil May Cry 4.

Devil May Cry V zet het verhaal van deel 4 verder. Volgens het lek zou Dante een pak serieuzer zijn dan in de vorige games, vooral omdat het verhaal erg persoonlijk wordt voor hem. Demonen uitbenen zal je uiteraard weer met Dante doen, al suggereert het lek dat ook Nero speelbaar is. Evenals een beresterk nieuw personage. Zoals gezegd keren Trish en Vergil ook terug, al is het niet duidelijk of zij speelbaar zijn. De bad guy daarentegen is wel al bekend en gaat door het leven als The Prince of Darkness. En nee, dat is niet Ozzy Osborne.

Als laatste story-element nog een lichte SPOILER. Tijdens het verhaal zouden Nero en Vergil met elkaar in de clinch gaan en dat gevecht zou hun relatie bevestigen. Zoals al bekendgemaakt door het artboek, is Nero namelijk de zoon van Vergil. En dat levert een heerlijk drama op. *Einde Spoiler*

Ook over de cast zijn al enkele details bekend, want Rueben Langdon neemt opnieuw de rol van Dante voor zijn rekening. Johnny Young Bosch keert terug als Nero en zelfs Dan Southworth verschijnt weer als Vergil. Of de dames (en de stem-actrices van) Lady en Trish ook een comeback maken, is niet geweten.

Wat betreft de gameplay, zou Devil May Cry V de grootste game worden in de reeks, met tal van gigantische omgevingen. Let wel: een openwereldgame wordt het niet, maar de grotere vrijheid zorgt voor een vloeiendere ervaring zoals in Dragon’s Dogma. Hier en daar worden zelfs epische set pieces geïntroduceerd – zij het zonder quicktime events – zoals in Bayonetta.

Hardcore fans zullen trouwens blij zijn dat de Style mechanic opnieuw van de partij is. Hoe vetter je combo, hoe meer punten je krijgt. Daar is een vloeiend gevechtssysteem voor nodig en dus beweert het lek dat animaties verbeterd zijn, de camera brengt alles overzichtelijker in beeld en bepaalde gevechtsstijlen werken beter tegen bepaalde monsters. Vet cool is dat eindbaasgevechten zich kunnen voltrekken over meerdere levels. Awesome!

Last but not least, zou Capcom een exclusiviteitsdeal met Sony hebben. Of het om een timed exclusive gaat of om DLC die eerst verschijnt op PS4 is niet geweten, al zou Sony wel een deel van het project financieren. Spijtig genoeg is het waarschijnlijk nog wachten tot E3 2018 voor de officiële aankondiging van Devil May Cry V. De onthulling was normaal gepland voor PSX, maar Sony heeft al laten weten dat je niet te veel moet verwachten van dat evenement.

Nu goed, zolang dit gerucht waar is, wachten wij met plezier tot E3 2018. Het is al te lang geleden dat we nog een Devil May Cry gekregen hebben. Natuurlijk blijft het een gerucht tot een officiële aankondiging het tegendeel bewijst. Een heel sappig gerucht dan wel, maar toch…

Een reactie achterlaten