fbpx

“Sequel in de maak voor Playerunknown’s Battlegrounds”

PUBG soldier helmet

Ontwikkelaar Krafton sleutelt al hard aan Playerunknown’s Battlegrounds 2, ofwel PUBG 2. Althans als we leaker PlayerIGN mogen geloven. De YouTuber lekte het bestaan van het vervolg in een nieuwe video.

In de YouTube-video beweert PlayerIGN dat hij via interne bronnen bij de developer te weten kwam dat PUBG 2 in ontwikkeling is. Bovendien zou het spel niet futuristisch zijn, maar speeltl het zich af in een hedendaagse setting.


PUBG 2 wordt opnieuw een battle royale game, zonder grote wijzigingen aan het concept. Het team achter de game blijft hetzelfde als dat van de eerste game. Enige wijziging is dat er aantal mensen aangenomen zijn met ervaring bij andere battle royale shooters. Op die manier wordt zowel de ervaring als de gameplay zo authentiek mogelijk.

Let wel, deze sequel valt niet te verwarren met het project dat in ontwikkeling is bij PUBG Corp. Volgens enkele vacatures zou die studio werken aan een nieuw scifi-project, dat los staat van PUBG 2 en The Callisto Protocol. Die laatste is een horrorgame gemaakt door Striking Distance, de studio van Dead Space bedenker Glen Schofield en speelt zich ook af in het PUBG-universum.

Er zijn dus maar liefst drie aan PUBG gelinkte projecten in ontwikkeling. Hopelijk krijgen we snel meer details.

Een reactie achterlaten