fbpx

Senua’s Saga: Hellblade II krijgt hyperrealistische gezichtsanimaties

hellblade senua saga 2

Dat Unreal Engine 5 het grafische niveau van games serieus opkrikt was al duidelijk. Al kan de engine ook overweg met gezichtsexpressies. Om dat te illustreren deelt ontwikkelaar Team Ninja een indrukwekkende video van zijn aanstormende actiegame Senua’s Saga: Hellblade II.

De video is gecreëerd met behulp van MetaHuman animator, een nieuwe tool voor de Unreal Engine 5 die gezichtsanimaties bijna real time overzet van opname naar game.


In de video zien we hoe hoofdpersonage Senua in de camera kijkt en haar vijand bedreigt. Indrukwekkend? Absoluut. De gezichtsanimaties zien er hyperrealistisch uit, net als de lichteffecten. Op het einde zien we ook de actrice die Senua vertolkt.

Hou er wel rekening mee dat dit een technische showcase is en geen gameplay footage. Epic onthulde gisteren tijdens State of Unreal op GDC 2023 de nieuwe animatietool MetaHuman. En de technologie is ronduit indrukwekkend.

Zo heb je als ontwikkelaar niet langer een mocapstudio nodig, maar kan je dankzij de software gewoon met je iPhone gezichtsanimaties filmen en overzetten naar de game. De korte showcasevideo vind je onderaan dit bericht.

Senua’s Saga: Hellblade II is momenteel in ontwikkeling voor Xbox Series en pc.

Een reactie achterlaten