fbpx

Seizoen 4 van Fortnite Battle Royale is er

Al wekenlang werd het nieuwe seizoen van Fortnite geteased via een in-game meteoor en nu is het zover. De aardkloot is gecrasht in de Battle Royale speelvelden en dat brengt aardig wat vernieuwing naar de free-to-play PvP-game.

De aankondigingstrailer van seizoen 4 verraadde het al: de brokstukken van de meteoor hebben heel wat schade veroorzaakt en hebben de map aanzienlijk veranderd. Zo zijn er een aantal interessante nieuwe locaties zoals de Dusty Divot, een gigantische krater waar eerst het Dusty Depot gelegen was. In de enorme put vind je gloeiende kristallen, die je kan gebruiken om de zwaartekracht te manipuleren. Het resultaat zijn omgevingen met lage zwaartekracht, die vuurgevechten sterk beïnvloeden. Een beetje vergelijkbaar met de low-gravity bubbels in LawBreakers.


Maar dat is niet de enige wijziging, want in het Noord-Oosten van de map vind je de nieuwe Risky Reels omgeving en aan de kust in Oosten vind je een villa bij de Lonely Lodge. Tijd om te verkennen dus.

Zoals in de vorige seizoenen is er ook deze keer een nieuwe Battle Pass te koop voor 950 V-Bucks. Die Pass biedt 100 progressie-niveau’s, waarmee je cosmetische items als outfits, gliders en meer kan unlocken. Veel van deze items zijn trouwens geïnspireerd door superhelden, zoals de Omega Legendary outfit, die beloond wordt als je alle niveau’s vrijspeelt. Verder hebben wij ook al de Black Panther-outfit gespot.

Epic Games heeft al laten weten dat seizoen zo’n 70 dagen zal duren, met wekelijkse uitdagingen en tal van extra activiteiten zodat je zoveel mogelijk Battle Pass sterren kan verzamelen.

Daarnaast bracht de patch voor seizoen 4 tal van verbeteringen met zich mee. Zo is het makkelijker om headshots te scoren (ook als ze geblokkeerd worden door andere lichaamsdelen), blijft het richtkruis van raketwerpers ongewijzigd als je rondloopt en is de kruisboog een tijdje op stal gezet. Check hier voor de volledige lijst.

Een reactie achterlaten