fbpx

SEGA wil films of series maken van Persona, Catherine en meer

1612114538 Persona the best games of the series 1024x576 1

Het zou goed kunnen dat we binnenkort naar de bioscoop afzakken voor een live-action adaptatie van Persona. Uitgever Sega is namelijk van plan om films of series te creëren van zijn Atlus games.

Natuurlijk kennen we Atlus vooral van Shin Megami Tensei, Persona, Catherine en meer. Die laatste twee titels hebben een hoog narratief gehalte en lenen zich perfect voor een film of serie. Al zijn wij in het geval van Catherine wel benieuwd hoe de film de nachtmerries van Vincent zal aanpakken.


Waarom Sega niet eerder met het idee van films op de proppen kwam? Allicht heeft het succes van Sonic The Hedgehog de uitgever overtuigd om meer te doen met het medium

Zo zei Toru Nakahara, de lead producer van de Sonic the Hedgehog films en de Sonic Prime TV serie, dat ‘de verhalen van Atlus bol staan van narratief drama, dat op een stijlvolle manier tot leven gebracht wordt door boeiende personages’. Daarom ‘werken Sega en Atlus samen om deze verhalen en werelden tot leven te brengen via nieuwe media, om zo een vers publiek te bereiken’.

Toegeven: een film of serie van Persona zou best nog in de smaak kunnen vallen. Wat denken jullie?

Een reactie achterlaten