fbpx

SEGA wil een ‘Super Game’ uitbrengen in de komende 5 jaar

Sonic Sega

SEGA werkt schijnbaar aan een gigantisch project. De uitgever wil namelijk een ‘super game’ op de markt brengen met enorme groeimogelijkheden. Het nieuws werd bekendgemaakt tijdens de aankondiging van de kwartaalcijfers, al zijn de overige details miniem.

De presentatie van SEGA bracht niet alleen de financiële resultaten van de uitgever in kaart, maar ook zijn plannen voor de toekomst. Zo gaat de uitgever de komende jaren werken aan een ‘super project’. Aangezien dat een nieuwe IP wordt, voorspelt SEGA aanvankelijk slechts een kleine winstmarge. Al gelooft de uitgever dat het project enorme groeimogelijkheden heeft omdat het wereldwijd verkocht kan worden.


Uiteraard is dat niet het enige project waar de uitgever op inzet. Zo blijft zijn bestaande reeks (Sonic, Phantasy Star Online 2, Persona 5, Yakuza en Total War) ondersteunen. Al zal SEGA ook nieuwe games ontwerpen. Eentje daarvan is allicht een first-person shooter, in de maak bij Creative Assembly. Zo is de studio bekend van de Total War-reeks op zoek naar developers die willen meewerken aan de nieuwe shooter.

Verder zal de uitgever bekijken welke reeksen in aanmerking komen voor eventuele remakes of remasters. Denk daarbij aan Rez, Panzer Dragoon, Crazy Taxi, Altered Beast, Virtua Fighter en meer.

Ambitieuze plannen voor SEGA dus, al zijn wij benieuwd wat de uitgever in petto. Laat maar komen, Sega!

Een reactie achterlaten