fbpx

SEGA stopt na 50 jaar helemaal met arcadehallen

SEGA arcades

Na 50 jaar stopt SEGA met zijn bekende speelhallen in Japan. Volgens de uitgever is de coronacrisis de grote boosdoener en heeft die bedrijfstak enorme verliezen geleden. SEGA verkoopt al zijn speelhallen aan Genda, een Japanse verhuurbedrijf in de entertainmentsector.

De uitgever was zijn arcade business al aan het afbouwen. In 2020 verkocht SEGA al 85% van zijn arcadehallen, waaronder ook de iconische in Akihabara, Tokio. Nu heeft het ook alle andere speelhallen en bijhorende SEGA Stores in Japan verkocht aan Genda. De arcadehallen gaan voortaan door het leven als GiGO.


Positieve noot: SEGA blijft wel nog altijd arcadekasten maken, ook al is ook die markt enorm klein geworden. Tijdens de jaren ’80 waren de speelhallen zo populair dat SEGA ook verschillende vestigingen van SEGA World opende het Verenigd Koninkrijk, Australië en andere landen.

Alle vestigingen buiten Japan zijn ondertussen al 10 jaar opgedoekt. In tegenstelling tot de rest van de wereld bleef de speelhalcultuur in Japan altijd stand houden, al ziet de toekomst er wegens corona steeds minder rooskleurig uit.

Een reactie achterlaten