fbpx

SEGA haalt Judgment uit de rekken wegens druggebruik stemacteur

Judgement

Opvallend nieuws uit de stal van SEGA. De uitgever heeft namelijk zijn nieuwste game Judgement uit de rekken gehaald in Japan. Reden? Eén van de stemacteurs voor de game werd gearresteerd met cocaïne in zijn bezit. Een zwaar misdrijf, want in het land van de rijzende zon is er een nultolerantie voor het bezit en gebruik van harddrugs.

Judgement is een nieuwe titel van het team achter de Yakuza games. Bijzonder populair in Japan, al speel je in deze game geen Japanse maffioso, maar wel een politie-agent. Opvallend is dat SEGA voor de game, evenals voor de Yakuza-reeks, bekende acteurs gecast heeft voor de personages. Eentje daarvan, Pierre Taki, werd gearresteerd voor het gebruik van drugs. Nochtans vond de politie niets na het doorzoeken van zijn wagen. Een urinetest toonde echter wel aan dat Taki onder invloed was.


De man riskeert nu een gevangenisstraf van 7 jaar. Iets waar SEGA allicht niet geassocieerd mee wil worden. Zonde, want Taki heeft tal van prestaties op zijn naam staan. Zo maakt hij deel uit van de Japanse synthpop band Denki Groove en had hij eerder al rollen in films als Attack on Titan en Shin Godzilla. In de Japanse versie van Frozen verzorgt hij zelfs de stem van sneeuwpop Olaf.

Maar goed, het is niet de eerste keer dat SEGA zo streng optreedt. Zo werd een personage in de remaster van Yakuza 4 volledig opnieuw gecast nadat de originele persoon betrapt werd op het gebruik van – alweer – cocaïne. Ook Disney Japan is trouwens niet blij met het nieuws, want de uitgever heeft laten weten dat-ie overweegt om de stem van Olaf opnieuw te laten inspreken.

Beetje overdreven als je ’t ons vraagt. Oké, we snappen de nultolerantie voor drugs, maar om daar meteen de verkoop van een videogame voor te blokkeren? Nu goed, de Amerikanen blijven de kroon spannen, want die schreeuwen al moord en brand als er iets teveel naakt getoond wordt.

Een reactie achterlaten