fbpx

SEGA’s arcadehallen in Tokio bestaan officieel niet meer

Schermafbeelding 2022 03 20 om 21.08.03

Het einde van een tijdperk is aangebroken. Wie voortaan afreist naar de Japanse hoofdstad zal de iconische arcadehallen van SEGA niet meer in het straatbeeld zien. Die werden recent overgekocht door Genda Inc en zijn officieel niet langer van SEGA.

SEGA’s moederbedrijf SEGA Sammy had eerder dit jaar al aangekondigd dat het de overige 15% van haar entertainmentafdeling zou verkopen. In 2020 kocht Genda Inc 85% van de aandelen, maar nu is ook de rest officieel verkocht. Belangrijkste reden voor de verkoop was de onzekerheid tijdens de coronapandemie.


Na de verkoop werd SEGA Entertainment meteen omgedoopt tot Genda GiGO Entertainment. Over het ganse land werd het SEGA logo van de arcadehallen gestript en vervangen door GiGO.

Meteen een deel van de geschiedenis van de stad weg, want het eerste SEGA game center werd geopend in 1960. Geen zorgen echter dat ook de arcadekasten zelf verdwijnen, want SEGA blijft nog steeds aracdegames maken.  Enkel SEGA’s Entertainment Divisie die de arcadehallen uitbaatte is verkocht.

Gelukkig kan je nog steeds de Yakuza games eens opstarten als je een vleugje van het verleden wil.

Een reactie achterlaten