fbpx

Scifi-horrorgame Hellpoint komt naar consoles

Goed nieuws voor fans van brute horrorgames, want Hellpoint is aangekondigd voor zowel PlayStation 4 als Nintendo Switch. Wat maakt deze game zo speciaal? Je zou de titel kunnen omschrijven als een hybride van Dead Space en Dark Souls. En als je bovenstaande trailer bekijkt, zie je meteen waarom.

Op Steam is de game al een tijdje retepopulair, dus hoopt ontwikkelaar tinyBuild dat-ie ook op consoles potten zal breken. Aan een cool concept ontbreekt het in ieder geval niet. Zo speelt Hellpoint zich af op een ruimtestation dat in een baan om een gigantisch zwart gat draait.


Het verhaal begint in de nasleep van een kwantum cataclysme, dat de bijnaam The Merge kreeg. Jij wordt wakker aan boord van het Irid Novo station, dat een baken is voor wetenschappelijke vooruitgang en intergalactische samenwerking. Al merk je snel dat er iets behoorlijk fout gegaan is.

Het station wordt namelijk overspoeld door tal van mysterieuze wezens, die je maar al te graag een kop kleiner zien. Cool is dat jouw keuzes, en ook jouw sterftes, een impact hebben op het spelverloop. Zo zal er iets veranderen telkens jij het loodje legt. Dus is het aan jou om het mysterie achter deze bizarre gebeurtenissen te achterhalen.

De game staat gepland voor release in november 2020.

Een reactie achterlaten