fbpx

Rockstar oprichter Dan Houser onthult nieuwe projecten

Schermafbeelding 2023 11 30 om 03.09.46

Absurd Ventures, het nieuwe bedrijf van Rockstar Games mede-oprichter Dan Houser, heeft twee nieuwe franchises bekendgemaakt, waarin narratieve ervaringen centraal staat. De projecten gaan door het leven als American Caper en A Better Paradise.

Opvallend is dat de studio voorlopig niet aan de games werkt. Beide projecten, zowel American Caper als A Better Paradise, fungeren als overkoepelende universa om verschillende verhalen te vertellen. De eerste ervaringen en personages uit de franchises komen tot leven via een graphic novel en audio-serie. Beide staan gepland voor release in 2024.


Opvallend: Absurd Ventures maakte alvast bekend dat er voor beide universa ‘verschillende verhalen in ontwikkeling zijn voor een waaier aan platformen’. Of daar ook games tussen zitten, is helaas niet duidelijk.

Doel van beide projecten is om de visie, de lore en personages vast te leggen via een initiële release. Tegelijkertijd wil Absurd Ventures dan ook werken aan extra verhalen in die universa, alsook verschillende expansies.

In American Caper staan twee normale, maar gebroken Amerikaanse families centraal in een wereld van corrupte business, onzinnige politiek en rommelige criminaliteit. Dit universum wordt uit de doeken gedaan via een graphic novel, geïllustreerd door Simon Bisley.

A Better Paradise is dan weer een existentiële thriller in de nabije toekomst. Momenteel is er een audio-serie van 12 episodes in de maak om de basis van de franchise in kader te brengen.

Een interessante aanpak, die beide projecten langzaam maar zeker doet uitgroeien tot een gigantisch vat vol verhalen. Al hadden we van Dan Houser, de meesterverteller achter talloze GTA-games en Red Dead titels, niet anders verwacht.

Om beide farnchises tot leven te brengen, heeft Absurd Ventures trouwens een heleboel extra projecten in de maak. Dat gaat van animatie tot videogames en nog veel meer. Meer info wordt gedeeld in de toekomst.

Een reactie achterlaten