fbpx

Rockstar heeft ontwikkelaar van Crackdown 2 gekocht

Rockstar dundee

Ontwikkelaar Rockstar is vanaf nu de eigenaar van Ruffian Games, de makers van Crackdown 2 en The Master Chief Collection. De Britse studio werd na de overname herdoopt tot Rockstar Dundee. De overname komt niet als een verrassing, want verschillende werknemers van Ruffian werkten al eerder mee aan GTA-games.

Het nieuws werd oorspronkelijk de wereld ingestuurd door TheGamer. De website ontdekte een vermelding via Companies House die alle activiteiten van de Britse studio in de kijker zet. Daarin stond duidelijk te lezen hoe Take-Two Interactive, het moederbedrijf van Rockstar, de studio in handen krijgt op 1 oktober en een naamsverandering doorvoert op 6 oktober.


Grappig genoeg werd de studio al opgemerkt via de Career Website van Rockstar door een een twitteraar met een scherpe blik, al werd daar toen geen gehoor aan gegeven. Blijkbaar had de man dus wel gelijk:

De overname is waarschijnlijk een logisch gevolg van een succesvolle samenwerking, want veel werknemers bij het kersverse Rockstar Dundee werkten al in een verleden aan de Manhunt en Grand Theft Auto-reeksen.

De meest recente wapenfeiten van de studio zijn echter Crackdown 2 en The Master Chief Collection. En gezien die laatste titel perfect bewijst dat de studio ervaring heeft met het oppoetsen van oudere games, koesteren veel gamers een stille hoop dat het voormalige Ruffian wordt ingezet om Red Dead Redemption van een remake te voorzien.

Natuurlijk kan de studio ook simpelweg ingezet worden als versterking en ondersteuning van projecten zoals GTA 6, want het is absoluut niet duidelijk waaraan het team van Rockstar Dundee momenteel werkt. Dat de games van Rockstar er een boost door zullen krijgen, staat in ieder geval wel vast.

Waar hoop jij op na dit nieuws? GTA 6 die al komt in 2022 bijvoorbeeld? Of toch maar liever Red Dead Remake in de engine van Red Dead 2? Laat het weten in de comments!

REACTIES (1)

  1. GTA 6 NATUURLIJK EEDER

Een reactie achterlaten