fbpx

WWE 2K24 is weer een heerlijke suplexsymfonie

WWE 2K24 review 0.jpg

Getest op: PS5
Ook beschikbaar op: PS4/Xbox One/Xbox Series/PC/Switch

Na een broodnodige pauze laat 2K Sports nu al twee jaar op rij zijn spierballen rollen met zijn alom geprezen reboot van de worstelsimulator WWE 2K. Vlak voor wat de grootste WrestleMania ooit moet worden, lost het zijn nieuwste aflevering voor het jaar 2024. En laat net die ‘Superbowl van Spandex’ een glansrol krijgen.


Kippenvelmomenten

Vorig jaar richtte 2K zijn pijlen nog op de naar Hollywood verkaste John ‘You Can’t See Me’ Cena in de door ons warm aangeprezen Showcase Mode. Dit jaar staat de zogeheten Showcase of the Immortals dus helemaal in het teken van WrestleMania. Dat megalomaan evenement bestaat al 40 jaar en wordt dubbel en dik in de verf gezet in pseudodocumentairestijl, waarbij je enkele van de meest legendarische matchen kan herbeleven.

Onder meer de iconische confrontaties tussen Bret Hart en Roddy Piper, Razor Ramon en Shawn Michaels, en Stone Cold Steve Austin en The Rock vallen in vol ornaat te spelen, compleet met naadloze overgangen naar oorspronkelijke livebeelden opdat de vele kippenvelmomenten opnieuw hard binnenkomen, of toch bij de misschien iets oudere worstelfan (schuldig!).

De bedoeling is om sleutelsequenties uit deze wedstrijden opnieuw uit te voeren – denk aan Hulk Hogans onwaarschijnlijke bodyslam van tientonner Andre the Giant – en dat is even entertainend als het klinkt. De makers pronken meer dan terecht met deze modus, want hij rechtvaardigt wat ons betreft al de aankoop van 2K24 – en al zeker als je net als wij opgegroeid bent met bovenstaand kransje onsterfelijken. Onze enige klacht: 21 matchen is misschien net iets te weinig, rekening houdend met 40 tot de nok gevulde WrestleManias. Of zijn we te hebberig?

WWE 2K24 review

Realisme

De actie in de ring zelf is goeddeels ongewijzigd gebleven, maar we hadden niet anders verwacht. Het aaneenrijgen van slagen, stoten, suplexen en slams was de afgelopen jaren dan ook al van een hoog niveau. Toch deze waarschuwing: wie flitsende worstelactie verkiest, kijkt misschien beter bij concurrent AEW Fight Forever. WWE 2K24 is opnieuw een eerder gezapige ervaring, die realisme hoog in het vaandel draagt. Desalniettemin maakt het relatief eenvoudige besturingsschema het gewelddadige theaterspel voldoende toegankelijk.

Bovendien zijn er enkele nieuwigheidjes te bespeuren, zoals de ‘trading blows’-minigame, waarbij je beurtelings een vuistslag uitdeelt en incasseert, tot groot jolijt van het jouwende dan wel juichende publiek. Leuk en waarheidsgetrouw toemaatje, al haalt het ook soms de vaart uit een wedstrijd. Ook nieuw is de mogelijkheid om wapens te gooien naar je tegenstander, met een vaak even verwoestend als hilarisch resultaat.

In de ring zelf hebben we op wat kleine glitches na geen klachten, en ook wat de presentatie betreft scheert 2K de hoogste toppen. Iedere ingeoliede kemphaan van het indrukwekkend grote rooster oogt waarheidsgetrouw, bovenal tijdens de steevast spectaculaire intro’s, die vaak vergezeld zijn van pyro en/of vuurwerk.

WWE 2K24 review 3 2

Kleerkast in een kist

Ook enkele nieuwe matchtypes zoals de casket of ambulance match, waarbij je je opponent in een kist dan wel ziekenwagen moet zien te proppen, doen de variatie goed. Net als de terugkeer van de special guest referee match, waarbij je zélf eens de totaal (on)partijdige arbiter kan vertolken.

Qua inhoud zit het Iron Sheik-snor, dus. En dat geldt ook voor de modi, met MyRISE op kop. Hier moet je zoals steeds een zelfgebouwde kleerkast richting sterrendom stuwen, al gooit 2K het dit keer over een andere boeg en krijg je al meteen een WWE-kampioenschap in handen, met alle pikante gevolgen van dien. Hoewel dit spelverloop entertainend blijft, vallen ook de onnozele dialogen en povere lip sync iets te hard op. Hier was iets meer fineerwerk welkom.

WWE 2K24 review 2 2

Wees een worstelgod

Om de MyFACTION-modus liepen we zoals steeds met een boogje heen, daar wij dergelijke, op microtransacties gestutte live-service-ongein geen warm hart toedragen. Al moet gezegd: het winstbejag is hier veel minder prominent dan bij 2K’s jaarlijkse NBA-afleveringen en voor hen met verzameldrang valt er genoeg plezier te beleven.

Kunstzinnige luitjes vinden de vetste kluiven bij de veelheid aan creatiemodi, maar ook in de Universe Mode, waarbij je als een soort worstelgod volledige shows moet aaneenschrijven, matchstipulaties vastleggen en rivaliteiten opbouwen, rekening houdend met een vast budget. Voor de purist een absolute must.

En nu we toch de loftrompet aan het schallen zijn: ook Post Malone krijgt van ons een pluim, meer bepaald voor het cureren van de veelzijdige soundtrack. Van country tot hardcore, voor elk wat wils. In een van de aankomende DLC packs kan je zelfs in de huid kruipen van posty zelve. People hatin’, say we changin’ and look, we made it! 

8.6
WWE 2K24
  • puike presentatie
  • veel worstelaars
  • fantastische Showcase of the Immortals
  • héél veel (creatie)modes
  • glitches
  • MyRISE niet polished genoeg

BESLUIT

2K speelt dan wel grotendeels op safe, maar met zo’n solide basis zien wij daar weinig graten in. Deze aflevering van WWE 2K knalt weer als tevoren en is zeker voor nostalgici de aankoop waard, if ya smell what The Rock’s cookin’.

Een reactie achterlaten