fbpx

The Elder Scrolls Online: Elsweyr

Elsweyr

Zenimax Online Studios blijft maar uitbreidingen uitrollen voor hun MMORPG The Elder Scrolls Online. En daar hebben wij allerminst problemen mee. We mochten al afzakken naar de buitenaardse wereld van Morrowind, de feeërieke Summerset Isles en nu zijn de zengende woestijnvlaktes van Elsweyr aan de beurt. En het moet gezegd: het inheemse kattenvolk van de regio weet hoe het een avonturier geboeid moet houden.


Kattenkwaad

Zoals alle andere provincies, staat ook Elsweyr in rep en roer als je aankomt. Draken terroriseren de regio. De buitenlandse feeks Euraxia heeft een staatgreep gepleegd en regeert over de hoofdstad als dictator. Bovendien schoppen haar necromancers keet door de doden terug tot leven wekken. Complete chaos, dus is het aan jou om een burgeroorlog te vermijden, een handvol draken uit te benen en een horde hersenvreters te vernietigen. Gelukkig word je bijgestaan door een paar fascinerende personages, zoals de snobistische magiër Abnur Tharn, de gedreven sluipmoordenaar Khamira en zelfs wat oude bekenden in een nieuw licht.

Het hoofdverhaal is zeker de moeite, al missen wij de geïntegreerde lore die andere provincies wel hadden. Wie de mythologie van Elsweyr wil opsnuiven, moet zijmissies tackelen. Zonde, want net die sneuvelen vaak als eerste bij spelers met tijdsgebrek, waardoor je sowieso een deel van Elsweyrs charme mist. Gelukkig doet het grafische design veel om dat goed te maken. De inwoners van Elsweyr –  de Kahjiit –  zijn een spiritueel volk en dat uit zich in de prachtige, Boeddhistisch geïnspireerde architectuur. Ook de ongerepte natuur is indrukwekkend, met uitgestrekte steppes en ondergrondse oases.

Grafschennis

Wie The Elder Scrolls Online of zelfs Skyrim al speelde, weet wat hij mag verwachten op gameplayvlak. Zowel als magiër, zwaardvechter of een mix van de twee schop je kont. En er is genoeg om van kant te maken. Elsweyr introduceert draken als world bosses, die je alleen (niet aan te raden) of met andere online avonturiers te lijf kan gaan. Bijzonder intens en zeer gezellig met vrienden, maar toch is de vernietiging van zo’n vuurspuwend gedrocht niet hetzelfde als je de ziel niet absorbeert. Zoals in Skyrim. Maar kom, nu zijn we aan het mierenneuken, want de nieuwe Sunspire trial vinden we bijzonder cool. Samen met 11 strijdmakkers mag je de draken gaan vernietigen in de heilige tempel. En dat levert epische gevechten op.

Onze favoriete attractie van deze Elsweyr-uitbreiding blijft echter de Necromancer-klasse. De doodsmagiër heeft een perfecte balans tussen offensieve en defensieve vaardigheden: een waar genot om te spelen. Zo kan je een fantoomzeis hanteren, exploderende schedels oproepen en zelfs corrupte skeletten doen herrijzen. Delven je ondode handlangers het onderspit? Dan kan je hun laatste levenskracht gebruiken om jezelf uit te dossen met een pantser van beenderen of om je levenspunten aan te dikken. Het maakt de Necromancer een enorm veelzijdig karakter, dat in elke rol thuishoort.

8.2
  • Visueel design
  • Coole sidequests
  • Necromancer is badass
  • Uitstekend verhaal
  • Weinig mythologie in main scenario
  • Gameplay doet niets nieuws

BESLUIT

Elsweyr is een geslaagde uitbreiding met een heleboel activiteiten voor ijverige avonturiers. De Necromancer is een geweldige klasse en draken op hun donder geven gaat nooit vervelen. Toegegeven, het hoofdscenario mocht wat meer mythologie bevatten, maar Elsweyr is sowieso een strak hoofdstuk in The Elder Scrolls Online saga waarin je je volledig kan verliezen.

Een reactie achterlaten