fbpx

LEGO Harry Potter Collection

Hoogdagen voor Pot(ter)heads: alle acht Harry Potter-films zijn vanaf heden via Netflix te bekijken, op het witte doek draait momenteel de Fantastic Beasts-sequel ‘The Crimes of Grindelwald’ en op Reddit heeft een of andere belhamel gelekt dat er een heuse Harry Potter-openwereld-RPG in de maak is. Om nog maar te zwijgen van de best vermakelijke LEGO-games, die acht jaar na hun originele releasedatum nu ook gebundeld op de Nintendo Switch, Xbox One en PS4 te spelen vallen.


Dubbel spek

LEGO-games en de Switch (drie keer raden op welke console wij deze Harry Potter getest hebben), het is een even heuglijke combinatie als bacon en … nog meer bacon. Iedere franchise die een blokkendozenbolwassing kreeg, gaande van The Incredibles tot DC’s Super-Villains, is uitermate geschikt om te doorlopen op Nintendo’s handheld-hybride, bij voorkeur in diens draagbare vorm. De poepsimpele, kindvriendelijke besturing hebben daar veel mee te maken, net als de veeleer rudimentaire graphics, die voor de gelegenheid wel een lichte opsmukbeurt meekregen. Al is de game ook perfect te genieten op het grote scherm, het liefst in lokale co-op.

Voldemort!

Voor wie nooit zo’n LEGO-game gespeeld heeft, is deze Potter-collectie, die de jaren 1-4 (2010) en 5-7 (2011) bundelt, een prima binnenkomer. Verwacht het betere platformwerk, een continue wisselwerking tussen een veelvoud aan speelbare personages (350 om precies te zijn!), omgevingspuzzels en de kenschetsende tongue-in-cheekhumor. TT Games heeft zijn stinkende best gedaan om het bronmateriaal in ere te houden, zowel wat magische sfeer betreft, als de plotontrafeling, te beginnen bij Harry’s hilarische ontmoeting met vriendelijke reus Hagrid en te eindigen met een ultieme confrontatie met Hij Die Niet Genoemd Mag Worden. Voldemort dus. Oeps! Ook de omgevingen, gaande van het exploreerbare Zweinstein tot de Lekke Ketel, zijn met respect nagebouwd en bulken van de geheimen en unlockables.

Harry Poepsimpel

Wie een echte uitdaging zoekt, pakt beter z’n bezem, want deze Potter-collectie lijkt zichzelf uit te spelen. Bazen bieden amper weerstand en de puzzels kan zelfs een breindode oplossen. Net daarom bevelen we dit avontuur warmpjes aan als Sinterklaas-geschenk voor de kleinste gamers, die hun eerste stapjes nog moeten zetten in JK Rowlings fantastische universum. Boterbiertje en wat Smekkies in Alle Smaken erbij (oppassen voor kots of snot!) en wachten maar op die Vader van de Eeuw-trofee. En nu tijd om te slapen: Avada Kedavra. Oeps!

8.0
  • magisch sfeertje
  • bulk aan collectibles en personages
  • perfect voor de kleintjes, maar...
  • ...té simpel op alle vlakken

BESLUIT

Acht jaar oud, maar nog steeds even solide als een LEGO-blokje en boordevol content. Deze Harry Potter-collectie is uitermate geschikt voor iedere jonge aspirant-tovenaar.

Een reactie achterlaten