fbpx

Kingdom Hearts III Re:Mind DLC

Veertien jaar hebben consolefans moeten wachten op een vervolg, en toen de game begin 2019 eindelijk verscheen waren de verwachtingen dan ook hoog. Té hoog misschien, want hoewel Kingdom Hearts III goed onthaald werd door de gamepers, konden enkele hardcore fans zich Game of Thrones-gewijs niet vinden in de manier hoe de saga tot z’n einde kwam. Square-Enix probeert nu met deze Re:Mind DLC vooral net die groep te overtuigen.


Recyclage ten top

Vooraleer een aankoop te overwegen, doe je er goed aan te kijken of je nog een savefile hebt staan waarop de game werd voltooid. Anders krijg je niet eens toegang tot het leeuwendeel van de nieuwe content. Je speelt namelijk een hervertelling van de laatste uren uit de actie-RPG. Vier uur om precies te zijn, want zo snel ben je door het verhaal van deze toch wel dure DLC. Op de koop toe bezondigen de makers zich aan een ergerlijke vorm van recyclage.

In deze Re:Mind DLC worden enkele plotwendingen verder uitgediept, maar daarbij wordt vooral lui gebruik gemaakt van oude cutscenes waaraan een aantal dialogen zijn toegevoegd. Ook bij de actiemomenten is het déjà-vu gevoel immens, want ook die blijken grotendeels gewoon dezelfde. Toegegeven: je mag bij sommige gevechten opteren voor een andere keyblade-zwaaiende vechtersbaas dan Sora waardoor de gevechten net ietsjes anders aanvoelen. En ook de terugkeer van de afwezige Final Fantasy-personages in KH3 juichen we toe. Verwacht alleen niet dat je ze heel vaak te zien zal krijgen.

Eindelijk uitdaging

Op verhaalvlak valt hier dus weinig te rapen. Daarom wordt deze uitbreiding ook pas interessant na het voltooien van de story content. Dan unlock je namelijk de data battles: 13 uitdagende gevechten waar – zeker op de later toegevoegde critical mode – je ongetwijfeld je tanden zal op breken. Niet voor iedereen geschikt dus, maar wie toch alle uitdagingen tot een goed einde weet te brengen, wacht een geslaagde beloning. Een finale battle die je meteen in hype modus brengt voor het volgende deel in de langlopende franchise.

Valt er verder nog veel te halen uit Re:Mind? Vooral een aantal algemene quality of life verbeteringen die spelers zullen waarderen bij het opstarten van een nieuwe game. Had je een bloedhekel aan het overmatig gebruik van attracties tijdens de gevechten? Die schakel je voortaan gewoon uit. Of wil je net elke vijand met één keyblade stoot ombrengen zodat je vooral kan genieten van het verhaal? Ook dat behoort nu tot de mogelijkheden dankzij de toevoeging van het premium menu waardoor nog tientallen andere speelwijzen mogelijk worden.

May your wallet be your guiding key

Verder kan je nu nog meer grappige screenshots maken met je favoriete Disney-helden en die foto’s vervolgens op een originele manier vormgeven in een diavoorstelling. Misschien leuk voor enkelen, maar ons kon het in ieder geval niet bepaald bekoren. Wel interessant is de toevoeging van het Kingdom Hearts Orchestra – World of Tres concert, een opname van de concerttour die al over de hele wereld te zien was. Hiervoor moet je wel een extra €10 neertellen bovenop de al prijzige €30 die de uitbreiding kost.

Voor die hoge prijs kunnen we deze extra content niet aanbevelen. We raden je dan ook aan te wachten op een forse prijsdaling. Bovendien kunnen Kingdom Hearts fans ook gratis genieten van een paar verbeteringen. Met de nieuw toegevoegde Free DLC krijgt Sora immers enkele nieuwe abilities, werden twee extra keyblades toegevoegd en kreeg ook het hoofdverhaal een kleine update. Zo zien we het eerlijk gezegd liever.

6.0
  • uitdagende challenge battles
  • quality of life improvements voor het hoofdverhaal
  • te duur
  • draagt weinig bij tot de plot
  • recyclage van bosses en cutscenes

BESLUIT

Deze uitbreiding is enkel voer voor diehard fans die honger hebben naar extra uitdagingen. Verhaal-adepten mogen deze content gewoon links laten liggen of wachten op een forse prijsdaling.

Een reactie achterlaten