fbpx

Destiny 2: Forsaken

Destiny 2

Destiny 2 kon sinds de launch op goeie commentaren rekenen, maar kreeg het de afgelopen maanden steeds moeilijker. Naast de hoofdplot valt er eigenlijk niet zoveel te beleven. Bovendien deden de flaters met het puntensysteem gecombineerd met matige uitbreidingen er bovendien weinig goed aan. Gevolg: een snel slinkende community en steeds legere servers. Met deze Forsaken gooit Bungie echter een ware AED-reanimatiekit op het strijdveld die de geplaagde shooter weer nieuw leven inblaast.

Arme Cayde

Kwestie van de sfeer wat te schetsen, gaf Bungie op afgelopen E3 alvast een voorsmaakje. We zagen hoe Cayde-6 – de bekendste held van de reeks – plots tegenover een zwerm bloeddorstige Barons komt te staan en aan gort wordt geknald. Slik. Het was Bungie duidelijk menens. In Forsaken moet jij en je online strijdmakkers de dood van je mechanische vriend vereffenen en de jacht op Caydes moordenaars openen. Een wraakverhaal als rode lijn? We hebben niet liever.

Zeker als Bungie tegelijk  de ingrediënten van de reeks stevig door elkaar schudt. De missiestructuur bijvoorbeeld is veranderd: je moet niet langer een rechtlijnig verhaal uitlopen, maar kan nu zelf het verloop bepalen. Wil je eerst achter de rotzak aan die Cayde door de muur sloeg? Of staat de sniper die Caydes Ghost vernietigde bovenaan jouw lijst? De een is wat moeilijker dan de ander, maar jouw persoonlijke niveau is allesbeslissend. De Barons zijn daarenboven een pak interessantere schietschijven dan de doorsnee Destiny-vijand. Ze hebben elk hun unieke vaardigheden en merkwaardige karaktertrekken. Al blijft het nog steeds gissen naar de beweegredenen van de etterbakken. Afwisseling troef dus, maar op verhalend vlak blijven we wat op onze honger zitten. 

The city that never sleeps

Naast de Barons kom je in het asteroïdenveld Tangled Shore genoeg andere intergalactisch gespuis tegen dat jou én elkaar naar het leven staat. Spider-Man mag dan wel Manhattan als grote troef hebben, in Destiny 2 steelt Dreaming City de show. Een prachtomgeving die vrijwel de beste toevoeging van Forsaken is. In elk uithoekje kan je geheimen en raadsels terugvinden die je uren zullen bezighouden. Eindelijk heeft Bungie dat vleugje mysterie toegevoegd waar we al van bij het begin op zoek naar waren.

Nog een opsteker: met de nieuwe lokatie zorgt Bungie ook voor voldoende uitdaging. In de Dreaming City loop je met gemak vijanden tegen het lijf die een pak krachtiger zijn. Waardoor je tactischer te werk moet gaan. Goed voor de uitdaging, goed voor de speelduur. Vooral omdat je pas na het voltooien van alle content, de stad helemaal vrijspeelt. Wat ervoor zorgt dat je deze Forsaken niet zo gauw opzij zal schuiven.

Terugdraaien die handel

Forsaken beperkt zich niet alleen tot een stevige lading verse content, Bungie probeert ook enkele missers uit het verleden recht te zetten. Oorspronkelijk legde Destiny 2 zware beperkingen op met betrekking tot het wapengebruik. Shotguns, granaatwerpers en een aantal andere wapens werden plots bestempeld als zwaar geschut. Die regel schroeft Bungie nu gelukkig terug. Samen met heel wat andere tweaks brengt dit het gemiste pit en spektakel naar de game terug. 

Bungie schoof Gambit naar voor als hoofdattractie van Forsaken, en we kunnen met recht en rede zeggen dat dit helemaal terecht is. In deze hybride mode open je het vuur tegen zowel online spelers als computervijanden. Door die laatste af te knallen vallen er punten te rapen die je vervolgens in de teamkluis moet droppen. Heb je voldoende punten? Dan kan jij of een teamgenoot naar het vijandelijke team teleporteren om hen het leven zuur te maken. Toegegeven, Bungie is niet de eerste dev die PvP en PvE op deze manier met elkaar vermengt, maar de uitvoering is puur vakmanschap. De combo van vermaak, spanning en strategie vinden we heerlijk. En Gambit is precies wat Destiny 2 nodig had. Ook al raden we je ten stelligste aan met vrienden te spelen en niet met een stel onvoorspelbare onbekenden. Geloof ons, stukken beter voor je stressniveau. 

8.2
  • Beste en mooiste locaties ooit
  • Niet langer een rechtlijnig verhaal
  • Verrassend diverse eindbazen
  • Idiote teamgenoten in Gambit

BESLUIT

Forsaken blaast Destiny 2 terug nieuw leven in. Exotische vuurgevechten en gebalanceerde gameplay vormen een ware renaissance voor de game.

Een reactie achterlaten