fbpx

Borderlands Legendary Collection

Borderlands Switch

Toen Borderlands Legendary Collection voor de Switch werd aangekondigd, dachten we spontaan twee dingen. Eindelijk, feestje! En twee: hopelijk lijkt de Switch-versie in geen kilometers op die draagbare versie van de PlayStation Vita destijds. Want die was afschuwelijk slecht.


 

Hopen Pandora

Laten we je meteen gerust stellen: de Switch-versie brengt je zoveel Borderlands content dat zelfs wij er versteld van staan. Je krijgt de beide games uit The Handsome Collection (Borderlands 2 en the Pre-sequel) en daarbovenop ook de Game of The Year-versie van de eerste Borderlands. Hoe ze dat ooit allemaal op één Switch-cartridge kregen? Wel, niet eigenlijk. Koop je een fysieke versie van de game, dan moet je deel 2 en the Pre-Sequel gewoon apart downloaden. Enkel deel 1 staat dus op de cartridge. Een aanslag op de opslag van je Switch, maar laat dat de pret niet drukken. Koop gewoon een goeie SD-kaart en knal weg.

Die grafische cel-shaded stijl van de reeks zorgt ervoor dat de Switch-versie gerust  naast de andere consoleversies kan staan. Zowel in handheldmodus als op het grote scherm draaien de games aan een stabiele 30 fps. Wat wil zeggen dat ook tijdens de geschiftere shootouts met veel vijanden die op je af komen gestormd, we nooit echt dramatische vertragingen kunnen bespeuren. De kleuren en ledematen spatten in 1080p van je TV-scherm en in 720p van je Switch zodat Pandora of Helios ook fenomenaal en bruisend aanvoelt.

Borderlands Legendary Collection 1

Baptism of Blood

De combinatie van shooter en het vele looten maken van Borderlands één van de meest verslavende shooterfranchises aller tijden. De toevoeging van gyro-controls voor de Switch zorgt er voor dat alles ook met je Joy-con controllers best nauwkeurig speelt. Al raden we het niet aan tegen lastigere bosses. Dan ga je het best voor de Pro controller, omdat die meer precisie en comfort biedt dan die Joy-Cons. De toevoeging van alle DLC naast de zo al lijvige campagnes zorgt er trouwens voor dat je maar moeilijk uitgekeken raakt op Pandora/Helios en dat je zowat eindeloos kan blijven grinden en levelen tot je de perfecte combinatie van shields, wapens en outfits hebt.

De combo van goed uitgewerkte personages, humor en zowat de coolste bad guy ooit zorgt er voor dat je met veel plezier aan de slag blijft, zelfs al heb je hem ondertussen al twee keer uitgespeeld op andere consoles (PS Vita niet meegerekend dan). Speel je in coop (online of local) tot met zijn vieren, dan wordt het nog wat aangenamer. Eén Vault Hunter kan dan bijvoorbeeld een voertuig besturen terwijl de andere de hordes vijanden neermaait met de minigun, of je kan op tactische wijze het gemiddelde bewonersaantal in de schuilpaatsen van de talrijke bendes gaan verminderen. Dolletjes, zeker wanneer je Krieg the Psycho daarna hoort schreeuwen ‘It’s a baptism of blood!

Borderlands Legendary Collection 3

Borderlands gaat nooit vervelen, ook al speelden we deze al eerder op zowat elke andere console. Het ongelooflijk uitgebreide pakket dat je ter beschikking krijgt om keet te schoppen op Pandora of in de ruimte maakt dat ook de draagbare Switch-versie van Borderlands relevant is. En meer nog: door de grafische stijl moet je voor één keer ook niet de Switch-sacrifice maken en gaan voor de minder mooie versie van een goeie game. Niet twijfelen: halen, rat spunge!

8.3
  • ein-de-loos veel content
  • grafische stijl werkt op de Switch
  • vette compilatie voor shooterfans
  • technisch dik in orde
  • gigantische download

BESLUIT

Met deze collectie haal je een verdomd leuke en lijvige shooterervaring in huis, waarmee je weken, nee, maanden zoet bent. Technisch een heel goeie port.

Een reactie achterlaten