fbpx

Resident Evil 3 Remake krijgt enkele grote wijzigingen

Met de release van Resident Evil 3 Remake brengt Capcom niet alleen degelijke graphics naar de klassieker uit 1999, maar ook een hele resem veranderingen. Zo schrapt de uitgever de verschillende eindes. En ook de populaire Mercenary Mode is niet meer. Dat liet de producer van de game weten in een interview met PlayStation Magazine UK.

Producer Peter Fabiano liet vallen dat andere secties van de game uitgebreid worden. The Nemesis is bijvoorbeeld gebaseerd op Mister X uit Resident Evil 2, maar krijgt een verbeterde artificiële intelligentie. Bovendien kan hij nu ook wapens gebruiken.


Ook Carlos Oliveira, die op de cover staat naast Jill Valentine, krijgt wat meer screen time. In de originele game was hij slechts kort speelbaar, maar in de remake krijgt hij een volledige eigen sectie.

Iets waar fans van het origineel minder blij om zullen zijn, is het schrappen van de Mercenary Mode. In het origineel kon je een extra game-modus, The Mercenaries: Operation Mad Jackal vrijspelen, waarin drie personages een avontuur doorheen Raccoon City moesten overleven. Die modus is niet aanwezig. Al krijgen we in de plaats wel Resident Evil: Resistance, de co-op survival mode, die oorspronkelijk als standalone game aangekondigd werd. Resistance zal dienen als multiplayer voor de Remake.

Resident Evil 3 Remake ligt vanaf 3 april in de rekken.

Een reactie achterlaten