fbpx

Rainbow Six Siege onthult nieuwe seizoen Operation Shifting Tides

Ubisoft heeft een nieuw seizoen van Rainbow Six Siege klaar. Dat heet Operation Shifting Tides en introduceert twee nieuwe Operators en een nieuwe versie van de map Theme Park. Daarnaast voert Ubisoft enkele gameplay-aanpassingen door: dankzij het nieuwe penetratiesysteem gaan kogels nu dwars door ledematen.

Het nieuwe seizoen brengt twee nieuwe Operators met zich mee: aanvaller Kali uit India en verdediger Wamai uit Kenia. Wij gingen al aan de slag met beiden in de vernieuwde map Theme Park.


Kali

Deze Indiaase dame is hoofd van een huurlingengroep en zeult een knoert van een bolt action rifle mee.  Met één schot kan ze dwars door barricades en luiken knallen. Eén kogel van de CSRX 300 in het torso van je doelwit is voldoende om hem of haar om te leggen. Maar nog handiger: ze kan met de CSRX 300 gewoon gaten in de muur schieten en als verdediger haar team zo snel een tactisch voordeel bezorgen.

Haar gadget is een explosief dat alle gadgets en apparatuur aan beide kanten van een muur onschadelijk maakt. De kogels van de launcher kunnen zelfs gepantserde muren penetreren. Als secondair wapen heeft ze een SMG wat handig is voor close combat.

Wamai

Terwijl Kali best overpowered is, is tweede nieuwkomer Wamai meer gebalanceerd. De Keniaan heeft als gadget Mag-net: een schijfje dat alle vijandelijke projectielen in de buurt aantrekt om ze vervolgens te laten afgaan. Op die manier kan Wamai zijn Mag-Net tactisch ophangen en zo niet alleen vijandelijke granaten onschadelijk maken, maar ook tegen zijn vijanden inzetten.

Wamai is veelzijdiger dan Kali: met zijn AUG of MP5 is hij veel beter in close combat en de baas in kleinere ruimtes. Dankzij  zijn schild geniet hij ook nog eens extra bescherming tegen vijandelijk vuur. Zij het kogels of granaten.

Ubisoft heeft verder ook de gameplay getweakt. Het penetratiesysteem bijvoorbeeld werd aangepast voor ledematen. Kogels gaan nu door ledematen heen en kunnen zo verdere schade aanbrengen. Met wat geluk zelfs een headshot. Ook mooi meegenomen: de prijzen van onder andere Operators Hibana, Echo, Vigil worden verlaagd.

Wie Rainbow Six Siege op PC speelt kan nu al Operation Shifting Tides testen (die ging live op 11 november). Wanneer het nieuwe seizoen officieel komt is niet bekend.

Een reactie achterlaten