fbpx

Rainbow Six Siege introduceert eerste transgender personage

De nieuwe update voor de tactische multiplayershooter Rainbow Six Siege komt eraan. De Crystal Guard Season introduceert naast nieuwe maps en tal van tweaks ook een nieuwe operator. Die gaat door het leven als Osa en is het eerste transgender personage.

Het belangrijkste gadget van de dame is de Talon Shield. Die is iets groter dan het normale deplayable shield, maar ook net iets zwakker. De grootte van het ding laat spelers wel toe om het voor deuren of ramen te plaatsen. Cool is dat je het kogelvrij glas kan doe ontploffen in het gezicht van je vijanden. Enige voorzichtigheid is wel aan te raden, want een granaat of mijn kan je breekbare schild vernietigen.


Allicht zal Osa aanvankelijk niet zo bekend zijn om haar vaardigheden, maar wel om haar gender. De game is namelijk het eerste transgender personage in Rainbow Six Siege. Iets waar de schrijvers zeer trots op zijn. Zo liet scenarist Simon Ducharme weten dat hij ontroerd was dat er zoveel steun was om LGBTQ-personages te schrijven.

Ducharme gaf zelf aan dat er enkele consultants, ook transgenders, werden ingehuurd om Osa zo correct mogelijk weer te geven. Zo was het doel van de consultants om Osa zo authentiek en organisch mogelijk te presenteren. De dialogen van de Operator werd daarom ook geschreven door iemand van de LGBTQ community. Ook werd de stem van het personage verzorgd door een transvrouw.

Naast de nieuwe operator, brengt de Crystal Guard update trouwens tal extra’s met zich mee, die je in de bovenstaande video kan checken.

In ieder geval maakt Ubisoft met het personage van Osa een stevige bocht van 180 graden. Laten we niet vergeten dat de uitgever vorig jaar nog in opspraak kwam wegens vrouwonvriendelijke omstandigheden op de werkvloer. Ook was de directie van het bedrijf aanvankelijk niet opgezet met een vrouwelijk hoofdpersonage in Assassin’s Creed Odyssey.

Of dit bijgevolg een slimme marketingstrategie is om een zo groot en inclusief mogelijk publiek te bereiken? Wie zal het zeggen…

Een reactie achterlaten