fbpx

PUBG-spelers gearresteerd voor maken van hackware

PUBG

Playerunknown’s Battlegrounds is nog steeds een van de populairste multiplayer-games, al speelt niet iedereen even eerlijk. Ontwikkelaar Bluehole treedt keihard op tegen cheaters en in China zijn de eerste arrestaties een feit. Verschillende personen werden opgepakt voor het ontwikkelen van hacks.

Op 25 april werden maar liefst 15 personen in de boeien geslagen voor het ontwikkelen en verkopen van malware voor PUBG. Het ging niet alleen om mods die je toelaten om vals te spelen, maar ook om trojaanse paarden, zoals het Heybox Trojan Horse, waarmee gebruikersinformatie van andere spelers gestolen kan worden. Volgens de Chinese politie werden de programma’s verhandeld via online winkelplatformen.


De malware-ontwikkelaars kregen alvast een boete opgelegd van bijna 4,2 miljoen euro. Het ziet er echter naar uit dat het aantal arrestaties nog kan oplopen, want de Chinese politie is nog meer verdachten op het spoor.

Wie het volledige verhaal, inclusief alle details nog eens wil nalezen, kan terecht op de PUBG Steam Page. Ontwikkelaar Bluehole postte het verhaal daar ook om toekomstige cheaters alvast op andere gedachten te brengen.

Een reactie achterlaten