fbpx

PUBG krijgt eindelijk veelgevraagde mapkiezer

PUBG

Jouw favoriete map selecteren om te spelen in je volgende potje op PlayerUnknown’s Battlegrounds? Voorlopig ben je eraan voor de moeite. PUBG Corporation plooit eindelijk voor de gigantische vraag naar de functie en brengt binnenkort een mapkiezer naar de game.

Oorspronkelijk was de ontwikkelaar feel tegen het idee. Het zou voor populatieproblemen zorgen op de servers waardoor sommige wedstrijden te kampen krijgen met een laag spelersaantal. In een blogpost kondigt het team aan dat de functie binnenkort naar de testservers komt.


Volgens PUBG Corporation zijn ze erin geslaagd om een mapkiezer te creëren die voor zo min mogelijk problemen kan zorgen. Toch blijven ze op hun hoede, want het kan later voor meer problemen zorgen door het stijgende aantal maps.

De mapkiezer laat toe om een of meerdere maps te selecteren die je wenst te spelen. Wanneer je er verschillende aangeduid hebt, wordt er willekeurig een gekozen bij de start van elke wedstrijd. Wie slechts een exemplaar selecteerde, blijft dezelfde map spelen zolang die geen andere aan de selectie toevoegt.

Binnenkort lanceert de functie op de testservers. Als alles goed verloopt tijdens de testfase, komt de feature ook naar het volledige spel.

Een reactie achterlaten