fbpx

“GTA V op PS5 wordt niet zomaar een simpele port”

naturalvision GTA 5

Waarom Rockstar Games ons niet overstelpt met remasters van hun GTA-games? Omdat de ontwikkelaar niet gewoon een visuele upgrade van zijn titels wil uitbrengen. Volgens Strauss Zelnick, CEO van Rockstars moederbedrijf Take-Two Interactive, brengt Rockstar enkel een remaster uit als het aanzienlijke verbeteringen kan toevoegen. Zoals GTA V volgens Zelnick zal doen.

Tijdens de Morgan Stanley Technology, Media & Telecom Conference werd Zelnick gevraagd of remasters een belangrijke rol zouden spelen in de toekomstige strategie van de uitgever. Daarop antwoordde Zelnick het volgende:


Of ze groter onderdeel worden van onze strategie? Dat denk ik niet. Remasters zijn altijd een deel van het plan geweest. Maar wij pakken het anders aan dan de concurrentie. We creëren geen simpele port, maar steken er tijd in. We proberen de game aan te passen voor zijn nieuwe release en ook aan de platformen waarop we de titel lanceren.”

Hij verwijst daarmee duidelijk naar de Mafia Remake, dat een prachtige visuele upgrade kreeg. Maar ook naar de PS4/Xbox One-versie van GTA V, die een first-person view toevoegde aan de PS3-game. Daarnaast hint Zelnick naar de next-gen port van GTA V, die een nieuwe standaard voor zowel visuals als performance zou neerzetten.

“GTA V zette een bepaalde standaard toen de game verscheen op PS3/Xbox 360. Tijdens de generatie van PS4/Xbox One deed de game dat opnieuw. En we zullen zien hoe de game het er vanaf brengt op next-gen consoles. Ik heb er alle vertrouwen in dat Rockstar alweer een krachtige ervaring aflevert. Maar dat gaat natuurlijk niet met een simpele port.”

Het lijkt erop dat GTA V op next-gen consoles dus meer wordt dan slechts een grafische upgrade. Wij zijn alvast benieuwd welke verrassingen Rockstar voor de game in petto heeft.

Een reactie achterlaten