fbpx

PS5 verscheepte 3.4 miljoen exemplaren in eerste 4 weken

PS5 review 7

Sony heeft zo’n 3.4 miljoen PlayStation 5-consoles verscheept in de eerste vier weken na de launch. Daarmee heeft de console de beste launch in de geschiedenis van PlayStation. Althans volgens een nieuw rapport van de financiële website Digitimes.

Volgens de financiële website uit Taiwan wil Sony tegen eind 2021 zo’n 16,8 tot 18 miljoen consoles verscheept hebben. Een stevige productievergroting en da’s goed nieuws voor de vele gamers die zitten te wachten op een nieuwe voorraad PS5-consoles.


Om dat doel te bereiken krijgt Sony hulp van de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. Samen met nog andere firma’s die achter de schermen zullen meewerken, moet de productie van PS5-consoles gevoelig verhoogd worden.

Ook AMD dat de processor van de PS5 aanlevert, kan rekenen op extra hulp van de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, waardoor de productie van extra consoles opgedreven kan worden.

Dat zal nodig zijn, want sinds de launch is voorraad van Sony’s nieuwste console onbestaande. En dat zal allicht nog een tijdje zo blijven. Het enige wat je kan doen als je een PS5 wil bemachtigen, is wachten… of deze Russische luxe-PS5 bezet met 20 kg goud.

Een reactie achterlaten