fbpx

PS5-lichtreclame zet kwaad bloed in Gent

Schermafbeelding 2020 11 20 om 21.30.30

Sinds afgelopen donderdag is de PlayStation 5 ook in ons land. Om de release van de console te vieren, projecteerde uitgever Sony in tal van steden lichtreclame op monumenten. Zo doken op woensdagavond PS5-advertenties op op het Gravensteen en De Boekentoren in Gent. Dat schoot bij Stad Gent en de Gentse Universiteit in het verkeerde keelgat, omdat de actie niet aangevraagd was.

De Genste schepen Filip Watteeuw (Groen) was niet te vinden voor de stunt van Sony. Hij haalt aan dat de actie het lichtplan van de stad volledig verstoorde:


“We hebben een sfeer- en smaakvol lichtplan dat wordt bewonderd tot ver buiten onze grenzen. We kunnen ons niet veroorloven dat er te pas en te onpas flitsende reclame op onze gebouwen komt. Als het niet stopt, zullen we verdere actie ondernemen. (…) In het verleden hebben we dit soort reclame altijd goed onder controle kunnen houden en dat moet zo blijven.”

Ook Universiteit Gent kon niet lachen met de PS5-advertenties op haar gebouwen. Woordvoerster Tine Dezeure licht toe:

“We waren op voorhand niet ingelicht. Zodra ons werd gemeld dat op de Boekentoren werd geprojecteerd, hebben we de actie laten stilleggen. We gaven Sony geen toestemming en zullen ook in de toekomst niet toelaten dat de Boekentoren wordt ingezet voor dergelijke commerciële acties. Speels bedoeld of niet, dit is niet voor herhaling vatbaar.”

Opvallend is wel dat Sony niet rechtstreeks verantwoordelijk is voor de actie. De campagne werd op poten gezet door het Antwerpse reclamebureau TBWA, dat nog niet gereageerd heeft op de situatie.

Afbeeldingen via De Standaard en Sony Computer Entertainment.

Schermafbeelding 2020 11 20 om 21.30.30

xk DoXpw

Een reactie achterlaten