fbpx

PS5 krijgt voorlopig geen web browser app

PS5 User Interface

Sony is niet van plan om een web browser te lanceren voor de PlayStation 5. Dat heeft de uitgever laten weten via een interview met AV Watch. Of spelers de app echt zullen missen, valt nog af te wachten.

Hideaki Nishino, senior vice president van Sony Interactive Entertainment, maakte het nieuws bekend. Hij vroeg zich in het interview of spelers echt nood aan hebben aan een web browser:


“We twijfelen of een spelconsole echt een web browser nodig heeft als app. We zullen dus moeten afwachten om te zien er vraag naar is.”

Natuurlijk waren web browsers een integraal deel van de ervaring op vorige consoles. Mocht je even iets willen opzoeken, dan kon je dat altijd via de consoles doen. Uiteraard waren er ook spelers die de app gebruikten voor iets persoonlijkere en ondeugende redenen. Eén ding staat vast: we zullen nooit meer met hilarische statistieken van natuurwebsite PornHub kunnen lachen. En ook natuurfilms in VR kijken via je browser app zit er dus niet meer in…

Waarschijnlijk heeft de afwezigheid van de browser te maken met de toevoeging van de live ondersteuning. Zit je bijvoorbeeld ergens vast in een game, dan kan je op PS5 zoeken naar video’s of strategieën die jou kunnen helpen. En daarvoor zal de PS5 meteen verwijzen naar YouTube en andere apps.

Ga jij de browser missen? Wat vind je van het gebrek van de app op PS5?

Een reactie achterlaten