fbpx

PS5 kampt met productieproblemen door tekort aan componenten

PlayStation 5

Update: Volgens Sony is de berichtgeving van Bloomberg omtrent de teruggeschroefde productie van de PS5 vals. In een reactie aan GamesIndustry.biz ontkent Sony dat het de productie heeft verminderd of de plannen heeft gewijzigd sinds de start van de productie.

Origineel bericht: 


Het zou weleens een uitdaging kunnen worden om dit najaar een PS5 te scoren. Sony heeft naar verluidt de productie van de PlayStation 5 moeten terugschroeven door tekorten van de custom system-on-chip, ofwel de motor die de PS5 aandrijft. Sony zou nu slechts 11 miljoen in plaats van 15 miljoen exemplaren produceren.

Het nieuws komt via Bloomberg. Volgens de economische nieuwssite was Sony van plan om tegen maart 2021 – en dus het einde van het fiscale jaar – zo’n 15 miljoen PlayStation 5 consoles te produceren. Sony heeft dat aantal nu moeten beperken tot 11 miljoen, omdat de productie van de system-on-chip slechts op 50% draait. Daardoor kan de uitgever niet het gewenste aantal consoles van de band laten rollen.

Analist Daniel Ahmad legt uit dat dergelijke problemen wel vaker de kop opsteken, maar dat het deze keer toch een zware domper is voor Sony. Al stelt Ahmad ook gerust dat de beschikbaarheid van PS5-consoles groter zal zijn dan bij de launch van de PS4.

Eerder deze week vertelde Ahmad trouwens ook al dat Sony cargovliegtuigen had ingezet om de PlayStation 5 consoles tijdig in Amerika te krijgen. Via vrachtschepen zouden de consoles hun verschillende bestemmingen immers niet op tijd bereiken. En hoewel transport via luchthaven pakken duurder is, doet Sony er dus alles aan die launch in november te garanderen.

Vanavond om 22u houdt Sony een nieuwe PS5 showcase en komen we eindelijk te weten wanneer de console launcht en aan welke prijs.

Wil je alles weten over de PS5? Check hier alle games en de nieuwste info omtrent Sony’s next-gen console.

Een reactie achterlaten