fbpx

PS5 exclusive Returnal toont zijn creepy monsters

Ontwikkelaar Housemarque heeft een nieuwe trailer gedropt van de PS5 exclusive Returnal, die de gruwelijke monsters van de game in de kijker zet. Hoofdpersonage Selene zal duidelijk haar werk hebben, want de lelijkaards hebben niet alleen krachtige aanvallen, maar gebruiken ook tal van strategieën.

Via de PlayStation Blog laat Creative Director Harry Krueger weten dat het gros van de tegenstand gebaseerd is op wezens uit de diepste krochten van de oceaan. Organismen die daar leven, beschikken immers over bioluminescence. Met deze rijkelijke kleuren lokken ze hun prooi, om die daarna te verstrikken met krachtige tentakels. En dat zien we ook terug in het monsterdesign van Returnal.


Het enige verschil met de wezens waarop ze gebaseerd zijn, is dat vijanden in Returnal projectielen kunnen afvuren aan hoge snelheid. Wat ervoor zorgt dat Selene haar ontwijkmanoeuvres vaak zal moeten gebruiken.

Een ander cool element aan het monsterdesign is dat Housemarque voor bepaalde wezen startte bij de gameplay. De Mycomorph is bijvoorbeeld een parasitisch organisme, dat zich tegoed doet aan het lijk van Selene. En dat is te merken aan het design, want tijdens een volgende cyclus zal je bijvoorbeeld haar gespleten schedel uit het monster zien steken.

Maar dat is niet het einige, want via de PlayStation Blog vind je nog een paar smakelijke beschrijvingen van monsters. Ga dus zeker eens een kijkje nemen. Was de beschrijving hierboven al voldoende voor je? Dan heb je allicht genoeg aan de trailer hierboven.

Returnal verschijnt op 30 april voor PS5.

Een reactie achterlaten