fbpx

PS5 censureert scheldwoorden in content die je wil delen

PS5 gamepass

Werd jij keihard afgemaakt door een vervelende camper in Call of Duty: Black Ops Cold War en wil je je frustraties delen op Twitter? Daar steekt de PS5 een stokje voor, want de console laat het niet toe om scheldwoorden in de beschrijving van gedeelde screenshots en video’s te plaatsen.

Gebruikers op Reddit vonden de functie voor het eerst toen ze een videoclip wilden delen op Twitter. Staat er scheldwoord in? Dan zal de console niet toelaten om de media te uploaden zonder het woord te schrappen of te wijzigen.


Opvallend is dat de PS5 deze optie nergens vermeld, ook niet onder de instellingen voor ouderlijk toezicht. Uitschakelen is dan ook onmogelijk. Een beetje vreemd, gezien scheldwoorden op Twitter helemaal niet uit den boze zijn.

Website The Gamer nam de proef op de som en kreeg inderdaad een screenshot met als bijschrijft ‘Fuck You’ niet gedeeld. Het is uiteraard een goede zaak dat Sony beschaafd gedrag wil promoten, maar dat de uitgever daarvoor dergelijke drastische maatregelen neemt, is vreemd. Want waar trek je binnenkort dan de grens wat betreft de controle op bepaalde content?

Wat denken jullie hiervan?

Een reactie achterlaten