fbpx

PS4 update fikst mogelijk fataal probleem met interne batterij

PS4 dualshock

Met de nieuwste PS4-update heeft Sony het potentieel fatale probleem van de interne CMOS-batterij opgelost. Via firmware update 9.00 hoeven spelers geen werkende interne batterij te hebben om PS4-games – zowel digitaal als fysiek – op te starten.

Misschien even terugdraaien: eerder dit jaar kwam werden spelers gewaarschuwd dat de interne batterij van de PS4 (om de klok etc. gaande te houden) na verloop van tijd kapot zou gaan. Problematisch, want een PS4-console met defecte CMOS-batterij kan immers geen games opstarten. Tenzij het toestel verbonden is met internet om de datum en tijd te synchroniseren.


Maar wat als je niet online bent? Of als de PlayStation Store op de PS4 uiteindelijk offline gaat? In dat geval kan een console met een defecte CMOS-batterij geen online synchronisatie meer uitvoeren en kunnen games niet meer opgestart worden. Met andere woorden: dan is je PS4 een waardeloos stuk plastic. Best vervelend als je weet dat er zo’n 100 miljoen consoles ergens in een woonkamer staan.

Gelukkig verhelpt de nieuwe firmware-update dat probleem. Dat ontdekte de YouTuber Modern Vintage Gamer. Er is geen link meer tussen de CMOS-batterij en het opstarten van games – zowel digitaal als fysiek. Mocht de interne batterij van je console het begeven, dan kan je dus games blijven spelen. En zelfs al haalde Sony alle PS4-servers offline in de toekomst, ook dan kan je blijven genieten van je PS4-games.

Check de video hieronder voor meer uitleg van Modern Vintage Gamer zelf.

Een reactie achterlaten