fbpx

Forse PS4 update 5.50 is eindelijk beschikbaar

Sony heeft eindelijk firmware 5.50 voor de PlayStation 4 vrijgegeven. De forse update van het besturingssysteem was vorige maand in bèta en introduceert een hele resem nieuwe functies. Nu kan je je gamebibliotheek eindelijk beter organiseren, eigen afbeeldingen als achtergrond gebruiken, de snelmenu’s zijn verbeterd en voor de gamers met een HD-scherm en PS4 Pro is er de Supersampling Mode.

Die Supersampling Mode laat PS4 Pro-gebruikers met een gewone HD-televisie toe om toch te genieten van een verbeterde resolutie bij games die het ondersteunen. Voorheen was het de ontwikkelaar zelf die koos of de verbeterde 4K-modus ook speelbaar was in 1080p. Nu is de functie in te schakelen via instellingen en kan elke gamer met een PS4 Pro van een scherper beeld genieten.


Maar misschien belangrijker: de bibliotheek wordt onder handen genomen. Games die niet geïnstalleerd staat verdwijnen en beëindigde bèta’s en demo’s worden niet langer getoond in de lijst van aangekochte content. Je gamecollectie wordt nu ook opgedeeld in ‘Deze PS4’ en ‘PS Plus’. Games en applicaties die geïnstalleerd staan op de PS4 kan je in een vingerknip waarnemen. Wie specifiek wil zoeken naar een Plus-game, moet niet langer zijn ellenlange lijst aan games doorploeteren. 

Nog een populaire feature waar we al lang op wachten: via USB kan je nu willekeurige afbeeldingen uploaden en gebruiken als achtergrond. Het snelmenu heeft nieuwe shortcuts waarmee je Spotify of de Media Speler kan bedienen. Je kan ook specifieke vrienden makkelijker bereiken. Last, but not least: oude notificaties kan je eindelijk in bulk verwijderen.

Ouders – of schalkse vrienden – kunnen nu een speeltijd instellen voor hun een account. De tijdlimiet wordt keurig aangegeven en af en toe verschijnt er een melding met de resterende tijd als pop-up.

 

Een reactie achterlaten