fbpx

PlayStation 4 al 50 miljoen keer over de toonbank

De PS4 is ongetwijfeld de sterkste console van deze generatie. En dat zorgt voor heel wat populariteit. Wereldwijd deed het toestel kassa’s al meer dan 50 miljoen keer rinkelen. De verkoopscijfers gaan tot en met 6 december en bevatten ook de sales van de PS4 Pro. Sterke prestatie.

Ter vergelijking: de Xbox One doet het wereldwijd een stuk minder en heeft nog maar zo’n 24 miljoen verkochte exemplaren. De Wii U hinkelt helemaal achterop en moet het stellen met 13.5 miljoen. De enige console die het beter deed dan de PS4 is de Nintendo 3DS met 60 miljoen verkochte exemplaren.


Andrew House, CEO van Sony Interactive Entertainment is in de wolken, maar toch zullen de positieve verkoopscijfer de productie niet op een lager pitje zetten. Integendeel:

“Wij blijven proberen om de beste game-ervaring naar de consument te brengen, door een fantastische line-up en onze netwerkdiensten. Verder gaan we ook de business in een versnelling gooien en het leven van de PS4 uitbreiden.”

Hopelijk zien we deze uitspraak vertaal naar een sterke PlayStation Plus line-up. Met zo’n indrukwekkende winstcijfers mogen die titels namelijk wel eens iets interessanter worden.

 

Een reactie achterlaten