fbpx

Pro-skiër overleden tijdens opnames voor Steep

De professionele ski-atlete Matilda Rapaport is overleden na een tragisch ongeval tijdens opnames voor Steep, de nieuwe extreme sport-game van Ubisoft. De dame was slechts 30 jaar oud en kwam om het leven nadat ze meegesleurd werd door een lawine in Chili.

Volgens The Guardian werd de Zweedse atlete, die de overwinning behaalde op het Freeride World Tour 2013 Xtreme Verbier-evenement, na het ongeval nog naar het ziekenhuis gebracht, waar ze overleed aan hersenletsels en een langtijdig gebrek aan zuurstof.


De dame was in Chili voor opnames van Steep, de nieuwe sport-game van Ubisoft waarin je kan skydiven, skiën, snowboarden en parachute-springen in de Alpen. Red Bull, de sponsor van Rapaport, vermeldde daar echter niets van in het officiële persbericht. Nochtans deelde de atlete enkele dagen op haar Instagram nog een foto met de hashtag #Steep.

Uitgever Ubisoft stuurde wel een statement naar Gamespot:

“Matilda’s moed, passie en verlangen om haar sport te delen met de rest van de wereld inspireerde niet alleen andere atleten, maar ook ons. Dit tragische ongeval heeft ons diep geraakt. Onze gedachten gaan uit naar haar echtgenoot en familie.”

Matilda Rapaport was te zien in verschillende films en kaapte heel wat prijzen weg op ski-evenementen Daarnaast droeg ze bij aan het Women’s Health magazine. Ze kroop terug op de latten nadat ze eerder in 2014 ook al terechtkwam in een lawine in Alaska. Ook wij leven mee met haar familie en vrienden.

Steep mikt op een release in december. Tijdens de onthulling van de game, op E3 2016, werden ook al dodelijke valpartijen getoond in de trailer. Zonde dat die nu werkelijkheid geworden zijn.

Een reactie achterlaten