fbpx

Prins Harry wil een verbod op Fortnite

Prins Harry Fortnite

Prins Harry van de Britse Koninklijke familie heeft in een toespraak uitgehaald naar de online battle royale game Fortnite. De prins noemde het spel ‘verslavend’ en is van mening dat het verboden moet worden.

Tijdens een bezoek aan een christelijk ontwikkelingscentrum voor jongeren, sprak Prins Harry met verschillende experts over de gevolgen van verslavende games en sociale media op de geestelijke gezondheid gezondheid van jongeren. Hij noemde die nieuwe technologieën verslavender dan alcohol en drugs. De prins nam vooral Fortnite hevig onder vuur:


“De game moet verboden worden, want hij is gecreëerd om je zo lang mogelijk aan de tv gekluisterd te houden. Dat is onverantwoord. Het spel is ontworpen als een verslaving.”

Prins Harry deed dan ook een oproep naar alle ouders om hun kinderen vaker naar buiten te sturen, om meer te zien van het echte leven. Al was hij er zich wel van bewust dat ouders vaak niet weten hoe ze dat moeten aanpakken.

Ook naar sociale media haalde de jongeman scherp uit. Zo waarschuwde hij voor de gevaren om te vaak op sociale media te vertrouwen om connecties op te bouwen.

“Sociale media zijn gevaarlijk omdat er geen beperking op zit, maar zonder een echte, menselijke band, kan je nergens naartoe als je ooit echt in de problemen zit.”

Toegegeven, de prins heeft een punt. Al ziet-ie het ook behoorlijk zwart-wit. Fortnite kan immers onbekende gamers samenbrengen. En een groep vrienden kon nooit gemakkelijker een avondje uit organiseren dan via sociale media. Wij vinden het vooral gevaarlijk dat sociale media kunnen dienen als uitlaatklep voor alles en iedereen. Want als je tegenwoordig commentaren bekijkt, geraken gemoederen snel verhit.

Een reactie achterlaten