fbpx

Prijs en releasedatum Nintendo Switch bekend

Voorbije nacht loste Nintendo tijdens een Nintendo Direct-stream een karrevracht aan info over de Nintendo Switch. Naast de releasedatum en prijs, weten we eindelijk meer over de batterijduur en andere hardware specificaties van de nieuwe console.

De Japanse consolebouwer bevestigt ein-de-lijk dat het hebbeding wereldwijd op 3 maart in de rekken ligt. In de VS kost de console 299,99 dollar, maar een prijs voor Europa is voorlopig nog niet officieel bekendgemaakt. Verwacht wordt dat de Switch ook hier 299,99 euro zal kosten.


In de doos van de Nintendo Switch zit de console, de Switch dock, twee JoyCon-controllers (links en rechts) met armbandjes, een JoyCon-houder om ze te combineren tot één controller, een HDMI-kabel en een AC-adapter. Er zijn twee uitvoeringen beschikbaar vanaf launch: eentje met grijze controllers en eentje met gekleurde controllers.

switch_hardware_specsOver de CPU en andere interne chips hield Nintendo nog de lippen stijf op elkaar. Wat we wel weten is dat de console voorzien is van een 6.2 inch multi-touchscreen met een resolutie van 720p (1280 op 720 pixels) of kortweg HD Ready. Het toestel is voorzien van stereo speakers en heeft net zoals de Wii U 32 GB intern opslaggeheugen. Gebruikers kunnen dit vrij uitbreiden met een microSDXC-kaart.

De batterijduur van de Nintendo Switch werd bij de start van de presentatie vermeld. Een moedige keuze want veeleisende titels, zoals The Legend of Zelda: Breath of the Wild, slurpen de batterij in amper drie uur leeg. Toch haalt Nintendo aan dat de batterij tot zes en een half uur kan meegaan afhankelijk van de games.

Andere unieke features vinden we terug bij de JoyCon-controllers. De controllers zijn voorzien van vier knoppen, een joystick en een Home-knop. Nieuw is de opnameknop die gelijkaardige functies als de Share-knop van de PS4 bevat. Spelers kunnen screenshots delen via social media. De rechterjoystick bevat een NFC-sensor die de data van amiibo-figuurtjes kan lezen.

znezaghid9jtmntgqxlgDaarnaast zit er een infrarood-camera in de JoyCon verwerkt. Deze detecteert jouw afstand tegenover bepaalde objecten of spelers en herkent specifieke handgebaren. Beide controllers zijn ook uitgerust met de HD-trilfunctie. De trillingen zijn zo gedetailleerd dat spelers zelfs kan voelen hoe meerdere ijsblokjes tegen elkaar aanbotsen in een glas.

Opmerkelijk is dat Nintendo online spelen nu ook tegen betaling aanbiedt. De eerste maanden kan je gratis online spelen met Nintendo Switch Online Service, maar vanaf de herfst van 2017 krijgt het gelijkaardige abonnementsopties zoals PlayStation Plus van Sony en Xbox Live van Microsoft. Elke maand krijgen abonnees ook een gratis NES- of SNES-game.

Op softwarevlak is het vooral de nieuwe Zelda die tijdens de stream onze aandacht trok. Ook op de releaseagenda: het nieuwe Mario-avontuur Super Mario Odyssey, Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2, Skyrim, Shin Megami Tensei, Fire Emblem Warriors, Xenoblade 2, Arms en een mini-gamecompilatie getiteld 1-2 Switch. De lijst met games zal komende dagen langer worden.

Een reactie achterlaten