fbpx

President van Nintendo Amerika gaat met pensioen

Pensioen Reggie Fils-Aime

De game-industrie neemt afscheid van een iconisch gezicht, want de president van Nintendo Amerika, de immer-vrolijke Reggie Fils-Aime, heeft aangekondigd dat-ie met pensioen gaat. Hij laat het bedrijf na aan zijn opvolger, Doug Bowser.

Fils-Aime ging aan de slag bij Nintendo in 2003 als uitvoerend vicepresident. Drie jaar later werd hij gepromoveerd tot president en financieel manager van Nintendo. Nu geeft hij de fakkel door aan Doug Bowser, de senior vicepresident van Sales en Marketing. Toegegeven, met zo’n naam kan Nintendo niet anders dan awesome blijven.


Toch heeft het bedrijf veel te danken aan Fils-Aime. Onder zijn leiderschap breidde Nintendo zijn bereik enorm uit, dankzij de Wii en nu vooral met de Nintendo Switch. Daarnaast brak Nintendo met zijn nieuwe consoles verschillende records. Onder meer door populaire games als Wii Sports, Nintendogs en nog veel meer.

Natuurlijk wist de man ook altijd te scoren bij het grote publiek. Nieuwe aankondigingen onthullen deed-ie met plezier en de pers was er dol op. Dat Reggie de community zal missen, staat vast. En om die reden heeft-ie nog een laatste woord dat hij wil delen met alle Nintendo-fans.

De man legt op 15 april het werk neer en wij wensen hem alvast een geweldig pensioen. Al hopen we eveneens dat-ie altijd Nintendo games blijft spelen.

Een reactie achterlaten