fbpx

Portal schrijver wil graag aan derde game beginnen werken

Portal

De Portal-games mogen op papier dan eenvoudig zijn, het concept levert fantastische puzzels op. En gezien het al een tijdje geleden is sinds deel 2, wil schrijver Erik Wolpaw beginnen aan het derde deel in de reeks.

Wolpaw liet tijdens een episode van Kiwi Talkz Podcast vallen dat hij graag aan Portal 3 wil werken. Hij richtte zijn boodschap simpelweg tot iedereen die wilde luisteren. “Kijk, ik word er niet jonger op,” vertelde Wolpaw. “En we bereiken stilaan een punt – gek genoeg – dat we misschien binnenkort te oud zijn om de game te maken. Dus we moeten er gewoon aan beginnen.”


Wolpaw schreef mee aan Portal en Portal 2, alsook Psychonauts, Half-Life 2: Episode One & Two, Left 4 Dead en Half-Life: Alyx. Al gaf de veteraan toe dat het allicht niet eenvoudig wordt om het project van de grond te krijgen. Zo zei Wolpaw dat hij de interesse voor het project niet op zijn eentje kan aanwakkeren.

Hij vertelt dat enkel door massale belangstelling, het project zou kunnen lukken. Hij predikt tegelijk een soort revolutie bij de werknemers van Valve. Die zijn volgens Wolpaw druk in de weer op allerlei afdelingen en roept ze op om het werk te laten vallen en de productie van Portal 3 te starten. Er moeten immers genoeg mensen zijn die het project effectief willen opstarten.

Toen de presentator van de podcast aangaf dat Portal 3 allicht genoeg geld in het laatje zou brengen voor Valve, beaamde Wolpaw dat. “Tuurlijk zou je geld verdienen, maar de vraag is hoeveel? Zou Portal 3 evenveel opbrengen als Counter Strike: Global Offensive? Allicht niet… maar misschien hoeft dat ook niet. Dus Gabe, als je aan het luisteren bent… Portal 3.”

Nintendo kondigde in ieder geval al aan dat later dit jaar Portal: Companion Collection naar Nintendo Switch komt. Misschien is Portal 3 geen zo’n slecht idee?

Een reactie achterlaten