fbpx

Pokémon Sword & Shield hebben heel wat nieuws te bieden

Vanaf 15 november kunnen we aan de slag met de nieuwe Pokémon-games. Zoals we al wisten, spelen Pokémon Sword & Shield zich af in de Galar regio. Het is een kleurrijke omgeving gebaseerd op het industriële Engeland, waar je tal van nieuwe Pokémon kan ontdekken.

Coole nieuwigheid in Sword & Shield is het Dynamax-mechanisme. Ben je als trainer in het bezit van een Dynamax Band, dan kan je jouw Pokémon gigantisch maken. Een gevecht tussen een enorme Pikachu en torenhoge Squirtle? Geen probleem. Dankzij hun gigantische grootte krijgen de Pokémon ook een boost in kracht, met aanvalseffecten die er nog nooit zo cool uitzagen.


Samenhangend met Dynamax Pokémon introduceert The Pokémon Company Max Raid Battles, waarin maar liefst vier trainers kunnen samenwerken om een wilde Dynamax Pokémon neer te halen. Met badass confrontaties zoals in de trailer hierboven tot gevolg. De sleutel tot de overwinning is teamwerk, want slechts één speler krijgt de mogelijk om zijn Pokémon te dynamaxen om het tij te keren. Leuk detail: sommige Pokémon zijn enkel te vangen via deze Max Raid battles.

Last, but not least onthult The Pokémon Company Wild Areas. Dat zijn grote omgevingen waar spelers zelf de camera kunnen controleren en die je een open-wereld-gevoel geven. Zowel weersomstandigheden als de dag- en nachtcyclus bepalen welke monstertjes er tevoorschijn komen.

Uiteraard zijn er nog de coole Legendary Pokémon Zacian en Zamazenta. Al mag je die zelf ontdekken in de trailer hierboven. Let trouwens ook op de verschillende details, zoals fietsen in het water en pokémon battles in stadions.

Pokémon Sword & Shield liggen vanaf 15 november in de rekken. Welke versie ga jij halen? En belangrijker: wie wordt jouw starter-pokémon?

Pokémon Sword & Shield verschijnen op 15 november voor Nintendo Switch. Wil je meer weten over de nieuwe Pokémon games? Lees er alles over in onze Pokémon hub!

Een reactie achterlaten