fbpx

Pokémon Sword & Shield crash kan je SD-kaart corrupt maken

Pokémon Sword Shield

Boodschap van algemeen nut voor de Pokémon-fans onder ons. Sinds de release van Pokémon Sword & Shield op vrijdag, hebben al heel wat spelers gemeld dat de game alle data van hun SD-kaart corrupt maakt na een crash. Die crash wordt schijnbaar veroorzaakt door de autosave-functie van de game en corrupteert niet alleen je save date van Sword & Shield, maar alles wat op je SD-kaart is opgeslagen.

Allicht werkt Nintendo al volop aan een fix voor het probleem, maar tot nu toe heeft alleen Nintendo Switch hacker en Pokémon dataminer SciresM een verklaring. De corrupte data zou volgens hem liggen aan de exFAT-indeling die de Switch gebruikt voor gegevensopslag. Is je kaart geformatteerd in de FAT32-indeling, dan zou het probleem zich niet meer mogen voordoen. Voor je begint te spelen, is het dus aangeraden om je SD-kaartje te formatteren in FAT32-indeling. Uiteraard wel je gegevens even overzetten naar de pc, want anders ben je die ook kwijt.


Een andere voorzorgsmaatregel die je kan nemen, is de autosave-functie uitschakelen. De corrupte data is een resultaat van een crash tijdens een autosave. En als de game niet kan autosaven…

Spelers die trouwens de game op cartridge gekocht hebben, kunnen ietwat geruster zijn. De spelers die problemen met corrupte save data rapporteren, hebben in de meeste gevallen de digitale versie uit de eShop aangekocht. Hier en daar zijn er enkelingen, die ook met de cartridge-versie last hadden van het euvel, maar daarbij lijkt het probleem minder wijd verspreid.

Nu goed, wie het zekere voor het onzekere wil nemen, weet wat-ie moet doen. SD-kaartje simpelweg formatteren in de FAT32-indeling voor gegevensopslag.

 

Een reactie achterlaten