fbpx

Pokémon Sun & Moon demo hands-on

De kans is groot dat je a) een fervent speler van Pokémon GO! bent, ofwel b) het megasuccesvolle mobiele spelletje op zijn minst al eens geprobeerd hebt. De Pokémon GO-hype bereikte afgelopen zomer zijn hoogtepunt, maar is ondertussen al terug onder het vriespunt gezakt. Met zijn nieuwe Pokémontitels voor 3DS – bijgenaamd Sun en Moon – wil Nintendo nu de deur wagenwijd openzet voor spelers die de oversteek van Pokémon Go! willen wagen. Invader testte alvast de demo – die sinds 18 oktober ook verkrijgbaar is voor het grote publiek – en ontdekte dat Nintendo met deze Pokémontandem bewust beide types fans tevreden wil houden.

pokmon-sun-and-moon-special-demo


Pokémon Sun & Moon zijn laagdrempeliger dan tevoren. Je speelt Sun, een jongen die met zijn moeder verhuisd is naar de Aloha-regio en ervan droomt om Pokémontrainer te worden. Je krijgt meteen de kans om met de twee meest populaire Pokémon aan de slag te gaan: Pikachu en Greninja. Daarmee moet je het de rest van de demo ook doen, want Pokéballs zijn nergens te koop.

pokmon-sun-and-moon-special-demo-1476786199

Ook mooi meegenomen voor nieuwkomers: de moeilijkheidsgraad van de demo ligt bewust erg laag. De gevechten zijn er gemakkelijk. Meer dan wat buff en debuff moves zal het handvol tegenstanders niet op je loslaten, waardoor zelfs de absolute leek de demo vlotjes kan uitspelen. Slecht nieuws voor hardcore Pokémon-spelers? Helemaal niet. Zij kunnen in de uiteindelijke versie een moeilijkheidsgraad hoger schakelen. Vinden we minder geslaagd: op basis van de demo lijkt het erop dat Nederlands nog steeds geen taaloptie is, wat opnieuw heel wat jongere spelers zal wegjagen van de met tekst overladen Pokémon RPG’s.

pokmon-sun-and-moon-special-demo-1476785809

Voor oude rotten lijkt de demo minder interessant, maar dankzij een paar leuke details raden we je toch aan het kleinood te downloaden. Zo zijn er de Ash-Greninja die je aan het einde van de demo vrijspeelt en die je kan overdragen naar de volledige versie van het spel. We krijgen ook een eerste kijk op de Poké Finder die een minigame rond het fotograferen van wilde Pokémon aanbiedt. Zo krijgen we plots de opdracht om twee draakPokémon genaamd Hakamo-o en Jangmo-o op de gevoelige plaats vast te leggen.

pokmon-sun-and-moon-special-demo-1476786111

De nieuwe regio genaamd Alola – met duidelijke Caraïbische/ en Hawaïaanse invloeden – bevat echter nog een paar extra geheimen. Speel je de demo een tweede keer, dan kan je mits wat zoekwerk items zoals een Nugget of Stardust vinden. Je kan op een Tauros Pokémon rondrijden én afhankelijk van de dag waarop je de demo lanceert, kan je nog extra dialogen en items vrijspelen.

pokmon-sun-and-moon-special-demo-1476785979

Geen enkele doorwinterde Pokéfan zal stevig onder de indruk zijn van de wel érg korte duur van deze demo, en persoonlijk twijfelen we nog aan de meerwaarde van de Poké Finder minigame, maar gelukkig voelt deze game wel aan als een frisse wind. Grafisch heel sterk, waardoor de wereld van Alola boeiend aanvoelt. Voor de nieuwkomers lijkt dit bovendien nog eens een mooi instapmoment te gaan worden. Conclusie: perfect voorafje en missie van Nintendo geslaagd!

Pokémon Sun & Moon verschijnen op 23 november voor 3DS. Wie de demo wil testen kan hem nog downloaden in Nintendo’s eShop door onderstaande code te scannen.

pokmon-sun-and-moon-special-demo-qr-code

O, en heel binnenkort geven we twee Pokémon Amiibo weg. Hou onze wedstrijdpagina in de gaten!

Een reactie achterlaten